Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!

olvasói
10/10 (1)
Már az elején le kell szögeznem: tökéletesen elfogult, és a Bridget Jones regények első kötetének megjelenése óta javíthatatlan Bridget-rajongóként, ha akarnék, sem tudnék semmi rosszat írni erről a filmről.


Ezért külön szerencse, hogy nem is kell rosszat írnom, hiszen ha aggódtunk is amiatt, hogy talán a második rész nem lesz olyan pompás, mint az első (mert a folytatásoknak végül is többnyire ez a sorsa), mára megérkezett a megnyugtató bizonyíték: aggodalmunk alaptalan volt!

A főszerepet alakító Renée Zellweger ismét jelentős hízókúrán esett át, hogy ezúttal a boldogság révébe megérkezett szinglit varázsolja a vászonra. Az első rész végén akkor váltunk el hőseinktől, amikor Bridget (hiányos öltözékben) éppen összeborul a romantikus hóesésben álmai pasijával, Mark Darcyval (Colin Firth). A második rész elején már hat hete vannak együtt a szerelmesek, de Bridget nem lenne Bridget, ha - mindennek ellenére - nem gyűrné ismét maga alá az önbizalomhiány, a kóros kalóriaszámlálás és a szerencsétlenkedés mindenféle változatos formája.

Így esik, hogy a szertelen albioni önsorsrontó ismét belekormányozza magát a kétségbeesésbe, illetve - ráadás képpen - Daniel Cleaver (Hugh Grant) karjaiba. Ami ezek után történik - már meg sem lepődünk - eszement kalandok sorozata, amolyan Bridget Jones a Föld körül, persze nem csak szokványos állomásokkal. Van itt ugyanis ejtőernyőzés Bridget Jones módra, méretes fenékkel felszántott elegáns sípálya, valamint thaiföldi börtönben drogcsempészetért lehúzott néhány kalandos óra.

Minden a régi, mondhatnánk, és nekünk éppen ettől lesz jó: itt vannak, akiket az első részben megszerettünk (Jones, Darcy és Cleaver), és minden ott folytatódik, ahol 2001-ben abbahagyták. S bár újra lesz parádés összecsapás a két díszhím között, a Colin Firth- és a Hugh Grant-rajongók a végén egyben biztos egyetértenek majd: ezt a filmet nem elég egyszer megnézni!
Odor Emilia
2004.11.11
|
Bridget Jones: The Edge of Reason
amerikai-angol romantikus vígjáték, 108 perc, 2004
A könyvkiadók gyöngye, a média csillaga, a szexistennő, azaz Bridget újra hódít! Volt pasija, van pasija, esetleg lesz pasija?!
Rendező:

Beeban Kidron

Színész:

Renée Zellweger
(Bridget Jones)

Colin Firth
(Mark Darcy)

Hugh Grant
(Daniel Cleaver)

Jim Broadbent
(apa)

Gemma Jones
(anya)

James Faulkner
(Geoffrey bácsi)

Celia Imrie
(Alconbury néni)

Neil Pearson
(Richard Finch)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(10 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.