Csodálatos Júlia

olvasói
(0)
Első hallásra kissé furcsának tűnt, hogy Szabó István vígjátékot rendez, hiszen a Mester nem éppen felszabadultan virgonc, könnyedén kacagtató alkotásairól híres. Ám új filmjét közelebbről megvizsgálva hamar kiderül, hogy azért ott van minden, ami egy szabós filmhez kell: árulás, művészi meghasonlás, fényüket vesztett dívák és egy kibontakozóban lévő történelmi dráma a háttérben, csak éppen a hangvétel más, mint korábban.
A késő harmincas évek Londonjában járunk ugyanis, de a közelgő háború legfeljebb az újsághírekből sejthető, a nagyközönség inkább színházba jár, ahol még mindig Julia Lambert a sztár. Igaz, Julia az ötvenhez közeledve még mindig fiatal lányokat alakít, de már nem élvezi úgy a játékot, mint régen, és impresszárió férjével is kezd kiüresedni a kapcsolata, így nem csoda, hogy különösen fogékonnyá válik egy fiatal amerikai közeledésére. Ám a vakmerő jenki csak kihasználja a színésznő hirtelen fellobbant szenvedélyét és végül odáig merészkedik, hogy beprotezsálja fiatal szeretőjét a színtársulatba - és ez komoly hiba! 
 
A műfajválasztáshoz hasonlóan furcsának tűnt Annette Bening (Amerikai szépség) a főszerepre, hiszen ő unatkozó feleségek és rámenős ingatlanügynökök eljátszására szakosodott, ráadásul korántsem az a csillogó személyiség. Most azonban felülmúlta önmagát. Igaz, a film lassan induló első felében még ő sem ragyog, de mire a rendező minden szálat kibont és ahogy a történet lendületet kap, Bening is felnő feladatához. A legvégére pedig kifejezetten vonzó és sziporkázó, sőt kissé fenyegető, elvégre csattanóként a díva vitriolos bosszúját láthatjuk a színpadon, illetve a vásznon. Ennek sikeréhez persze kell néhány olyan válogatott karakterszínész, mint Jeremy Irons vagy Michael Gambon, és kellett egy kiindulásként szolgáló remek W. Somerset Maugham regény is, Színház címmel. Mert - mint azt látni is fogjuk - színház az egész világ!
Vízer
2004.11.11
|
Being Julia
amerikai-angol-kanadai-magyar vígjáték, 105 perc, 2004
Bizarr szappanopera a színpadon és azon kívül, megcsalatással, szemfényvesztéssel és többszörös árulással, de ki lehet olyan botor, hogy ujjat húzzon egy igazi, vérbeli dívával?
Rendező:

Szabó István

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Filmek a TV-ben
18:15
Koreai rulett
dél-koreai akciófilm, 2013
18:25
Csokoládé
angol romantikus film, 2000
18:30
Virágvölgy
magyar film, 2018
18:35
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
18:40
Fák jú, Tanár úr! 3.
német vígjáték, 2017
Ma 15:00-től Zurgó együttes a Mesterségek Ünnepén, 21:00-től meg táncház velük! @mestersegekunnepe #mestersegekunnepe #zurgoegyuttes #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.