A hihetetlen család

The Incredibles, 2004 Magyarul beszélő, színes amerikai rajzfilm, 115 perc
Hiába, mind infantilis tökkelütöttek vagyunk, hiszen felnőtt fejjel is boldogan izgulunk, ahogy rajzolt figurák gumiruhában rohangálnak fel-alá, miközben megmentik a világot és egymást mindenféle, szintén rajzolt, de különben is képtelen veszélytől. Persze az is lehet, hogy a Pixar stúdió (Toy Story, Szörny Rt.) új, egész estés rajzfilmje szimplán csak baromi jó, és képtelenség nem élvezni 3-tól 103 éves korig, és azon is túl.


Ott kezdünk, hogy csak a baj van a szuperhősökkel, mivel minden öntudatos gonosztevő és hisztérikus megmentett perli őket, így muszáj visszavonulniuk. Ez történik Mr. Irdatlannal, a hatalmas szívű, bár kissé lassú felfogású izomkolosszussal is, aki eztán aktakukacként kénytelen dolgozni, míg szintén szuperhős neje, Nyulányka a háziasszonyok és anyukák mindennapi életét éli, két szupergyereket és egy kis csecsemőt nevelgetve.

Csakhogy Irdatlan úr nem bírja a tétlenséget és titokban mégis szuperhősködik, de nem tudja, hogy rejtélyes megbízója nem az, aminek mondja magát. Illetve nem is mond semmit, csak megbíz, indítékai pedig homályosak, de hiába, valakinek gonosznak is kell lennie. Ez is csak egy meló.

A sztori eleve zseniális, a karakterek jól kidolgozottak - bár a szupergyerekek nem igazán eredetiek -, a poénok pedig kicsiknek és nagyoknak is garantáltan bejönnek. A képi világ nemcsak profi, egyszerűen tökéletes: még arra is gondoltak, hogy a színeket úgy keverjék ki, hogy pont passzoljanak a hatvanas évekből merített dizájnhoz.

Minden egyes jelenetnél külön élvezet a berendezést és a díszleteket nézni, filmrajongóknak pedig külön bónusz, hogy a cselekmény komplett James Bond- és Csillagok háborúja-idézetekkel van telezsúfolva, és szerencsére nem az olcsó, kikacsintós paródiák stílusában. S minthogy rajzfilmről van szó, ezúttal még a színészi alakításokra sem lehet panaszunk.
Vízer
2004.11.25
|
(5 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
18:10
Édenkertünk Írországban - Új idők
német romantikus film, 2007
18:15
Eperke - Határ a csillagos ég!
amerikai animációs film, 2009
18:20
Egy őrült nyár
amerikai romantikus vígjáték, 1986
18:25
Terra Willy
francia animációs film, 2019
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.