Kalandférgek

olvasói
10/10 (1)
Filmtörténeti érdekesség: ez az első olyan hollywoodi produkció, amelynek mindkét főszereplője ázsiai! Két bozontos szemöldökű, színes bőrű emberke: egy aktakukac koreai, Harold, és egy nagydumás, világ lustája indiai, kinek neve Kumar.
De nem ez bennük a lényeges, hanem az, hogy, mivel Amerikában élnek és egy este nagyon betépnek, mindenképpen a White Castle étteremlánc hamburgerjéből akarnak bekajálni. Autóba is ülnek és elindulnak, de valahogy sosem érnek oda. És ennyi a sztori! Azaz akad még veszett mosómedve, elveszett gepárd, malac koleszos csajok, disznó zsaruk és rasszista majmok, szóval csupa állatság, ahogy a beszívós filmeknél az már lenni szokott. 
 
Mindez meglehetősen hasonlít a Hé, haver, hol a kocsim? című ökörködésre, ami nem véletlen, hiszen ugyanaz a tag, bizonyos Danny Leiner rendezte, és ahogy minden bugyutasága ellenére az a film működött, úgy ez is teljesen eladható. A két majdnem ismeretlen főszereplő - John Cho és Kal Penn - tökéletes természetességgel hozza a tágra nyílt pupillájú tökkelütöttet, és minden előttük magasló szarkupacba lelkesen gyalogol bele. 
 
És pontosan ebben rejlik az egész dolog szépsége, a naiv hülyeségben, mert ugyan az elsütött viccek legalább felével szemben lehetnének esztétikai, etikai és főleg etnikai fenntartásaink, de egyik sem igazán bántó, együtt pedig kifejezetten szórakoztatóak. 
 
Sőt a cselekmény néhol egészen szürreálissá válik, és gyanítom, hogy ezeken a pontokon nemcsak a filmbéli szereplők téptek be rendesen, hanem a stáb jelentős része is. Tegyünk mindehhez némi jó zenét, alapvető road movie elemeket, egy rakás félig híres ember feltűnését, a végére pedig némi jellemfejlődést ügyesen kikockázott befejezéssel, és megkapjuk az év egyik legfrissebb, bár nem éppen legeredetibb vígjátékát, amiről mindenki garantáltan kajásan fog kijönni.
Vízer
2004.11.25
|
Harold & Kumar Go to White Castle
amerikai-kanadai vígjáték, 88 perc, 2004
Két abszolút lúzer teljesen betépve elindul, hogy megkeresse álmai hamburgerét, de számos megpróbáltatáson kell átesniük, mire célba érnének. És bizony áldozatokat is kell hozniuk.
Rendező:

Danny Leiner

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
18:05
Túl szexi lány
amerikai vígjáték, 2018
18:10
A Da Vinci-kód
amerikai thriller, 2006
18:15
Arany cseppek
lengyel animációs film, 2015
18:15
Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész
amerikai-angol kalandfilm, 2010
18:15
Szerelem a csillagok alatt
kanadai romantikus vígjáték, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.