Kalandférgek

olvasói
10/10 (1)
Filmtörténeti érdekesség: ez az első olyan hollywoodi produkció, amelynek mindkét főszereplője ázsiai! Két bozontos szemöldökű, színes bőrű emberke: egy aktakukac koreai, Harold, és egy nagydumás, világ lustája indiai, kinek neve Kumar.
De nem ez bennük a lényeges, hanem az, hogy, mivel Amerikában élnek és egy este nagyon betépnek, mindenképpen a White Castle étteremlánc hamburgerjéből akarnak bekajálni. Autóba is ülnek és elindulnak, de valahogy sosem érnek oda. És ennyi a sztori! Azaz akad még veszett mosómedve, elveszett gepárd, malac koleszos csajok, disznó zsaruk és rasszista majmok, szóval csupa állatság, ahogy a beszívós filmeknél az már lenni szokott. 
 
Mindez meglehetősen hasonlít a Hé, haver, hol a kocsim? című ökörködésre, ami nem véletlen, hiszen ugyanaz a tag, bizonyos Danny Leiner rendezte, és ahogy minden bugyutasága ellenére az a film működött, úgy ez is teljesen eladható. A két majdnem ismeretlen főszereplő - John Cho és Kal Penn - tökéletes természetességgel hozza a tágra nyílt pupillájú tökkelütöttet, és minden előttük magasló szarkupacba lelkesen gyalogol bele. 
 
És pontosan ebben rejlik az egész dolog szépsége, a naiv hülyeségben, mert ugyan az elsütött viccek legalább felével szemben lehetnének esztétikai, etikai és főleg etnikai fenntartásaink, de egyik sem igazán bántó, együtt pedig kifejezetten szórakoztatóak. 
 
Sőt a cselekmény néhol egészen szürreálissá válik, és gyanítom, hogy ezeken a pontokon nemcsak a filmbéli szereplők téptek be rendesen, hanem a stáb jelentős része is. Tegyünk mindehhez némi jó zenét, alapvető road movie elemeket, egy rakás félig híres ember feltűnését, a végére pedig némi jellemfejlődést ügyesen kikockázott befejezéssel, és megkapjuk az év egyik legfrissebb, bár nem éppen legeredetibb vígjátékát, amiről mindenki garantáltan kajásan fog kijönni.
Vízer
2004.11.25
|
Harold & Kumar Go to White Castle
amerikai-kanadai vígjáték, 88 perc, 2004
Két abszolút lúzer teljesen betépve elindul, hogy megkeresse álmai hamburgerét, de számos megpróbáltatáson kell átesniük, mire célba érnének. És bizony áldozatokat is kell hozniuk.
Rendező:

Danny Leiner

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Keresés

amerikai thriller, 102 perc, 2018

Johnny English újra lecsap

amerikai-angol-francia akcióvígjáték, 88 perc, 2018

Briliáns válás

belga-francia vígjáték, 95 perc, 2018
Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Filmek a TV-ben
18:15
Muskétás kisasszony 2.
amerikai-német kalandfilm, 2004
18:45
Bérgyilkos tangó
amerikai krimi, 2003
18:55
Álljon meg a nászmenet!
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:55
Kísértetváros
amerikai vígjáték, 2008
18:55
Bombajó bokszoló
olasz akcióvígjáték, 1982
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.