Az Ördögűző - A kezdet

olvasói
8/10 (2)
Az első, az igazi Ördögűző rendezői változatának három évvel ezelőtti kibocsátásával keresett 40 millió dollár után nem tűnhetett rossz ötletnek még egy papos-sátános mozi elkészítése, és lőn! És nem is kezdődik rosszul!
Egy igen hatásos apokaliptikus nyitás után hamar eljutunk fekete Afrika legsötétebb zugába, ahol tudósok felfedeznek egy V. századi katolikus templomot, ahol nem kéne ilyennek lennie, és ennek megfelelően baljósan is néz ki. Ide érkezik egy régiségkereskedő megbízásából egy kiábrándult expap (Stellan Skarsgard), akinek aztán maradék hitét is próbára teszik az ördögi események. 
 
Furcsa dolgok történnek ugyanis, szaporodnak a halálesetek, lázadoznak a törzsek és egy fekete kisfiúba beköltözik maga a Gonosz. Hősünk némi tehetetlenkedés és a kedves helyi doktornővel (Izabella Scorupco) való flörtölés után nagy nehezen rászánja magát egy jó kis űzésre, de még ekkor is érik meglepetések! Minket viszont kevésbé, mivel a tempós, hideglelős kezdés után először némi üresjárat jön, majd amikor felgyorsulnak a dolgok, eluralkodik a káosz és ördögfenyegetés, az ördöghajhászás és ördögnoszogatás pedig egyre kevésbé lesz komolyan vehető. Igaz, közben kapunk néhány zaftos jelenetet, amelyek megadhatják molett lányok számára a végső lökést egy kiadós fogyókúrához, de a filmet inkább Stellan Skarsgard remek alakítása menti meg. 
 
Persze a film már a kezdetektől el volt átkozva. Az eredetileg kiszemelt rendező, John Frankenheimer kilépett a projectből és hamarosan meghalt, és az eredeti főszereplő, Liam Neeson is felmondott. Aztán Paul Schrader, a Taxisofőr írója elkészített egy egész filmet, de a producereknek nem tetszett, az új rendezőt, Renny Harlint pedig pont a Vatikánban ütötte el a forgatás alatt egy autó, és 14 helyen törött el a lába - a film pedig ilyen lett. Mégis mit gondoltatok, lökött filmesek, kivel szórakoztok? A Gonosszal?
Vízer
2004.11.25
|
Exorcist: The Beginning
amerikai horror, 114 perc, 2004
Az örökbecsű horrorklasszikus afrikai gyökereit kutató ördöghergelés megszállott gyerekekkel, törzsi háborúval és az eltemetett templom átkával. Vagyis a szokásos reggeli nyaktekergetés.
Rendező:

Renny Harlin

Színész:

Stellan Skarsgaard
(Merrin atya)

Izabella Scorupco
(Sarah)

James D'Arcy
(Francis atya)

Remy Sweeney
(Joseph)

Julian Wadham
(Granville polgármester)

Ralph Brown
(Major őrmester)

Antonie Kamerling
(Kessel hadnagy)

Ben Cross
(Semelier)

David Bradley
(Gionetti atya)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
A 3 előadásból álló Ajándék Karácsonyi Bérlet az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban játszott előadásaira váltható be.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
18:15
Mátrix - Újratöltve
amerikai sci-fi, 2003
18:15
A tökéletes apapótló
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:25
James Bond: A világ nem elég
angol-amerikai akciófilm, 1999
18:25
Időről időre
angol romantikus vígjáték, 2013
18:30
Penge
amerikai akciófilm, 1998
Ma kerül ki a lelőhelyekre, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.