A Globus mustár országa

Biztosan sokan kíváncsiak arra, hogy mit is gondolnak rólunk, magyarokról a külföldiek. Mik azok a tulajdonságok, melyek egy kívülálló számára különösen szembetűnőek, vagy kifejezetten furcsaságnak hatnak.


Mélyreható és elmés megfigyeléseket azonban hiába is várnánk a hazánkba csak üzleti célból, vagy viszonylag rövid turistáskodás okán idevetődő külföldiektől. Olyan valaki mondhatná el rólunk, hogy milyenek is vagyunk valójában, aki kellőképpen nem-magyar, de azért nem is igazán idegen közöttünk. Nos, Todd G. Williams remek erre a szerepre, hiszen hosszú ideje él közöttünk (1992. óta).

Fontos tulajdonsága még, hogy nem ódzkodik az új felfedezésektől, bátran vág bele az erdélyi locsolkodásba, a majálison történő kolbászolásba, a vidéki bográcspartiba és a hegyaljai szüretbe egyaránt, vagyis terepismerete kiváló. Írásából az is világossá válik, hogy minden furcsaságunkkal együtt szeret minket, és szeret itt lenni. Könyvének olvastán akár még mi magunk is rájöhetünk, hogy klassz ez a hely: kolbászból van a kerítés, s hozzá Globus mustárt mérnek, s ha ünnepelni nem is tudunk, de a Szent István napi tűzijátékunk nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét.


Todd G. Williams: Ti! Magyarok feketeszemmel. Trottel Books, 132 oldal, 1690 Ft
KR
2004.11.29
|


Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.