Kedvenc helyek

The Rolling Stones Rock And Roll Circus

1968 decemberében a Rolling Stones rendhagyó tévéshow-t forgatott: Jaggerék és neves zenészbarátaik egy cirkuszi előadás keretébe - artisták, tűznyelők és légtornászok közé - integrálták rockprodukcióikat.


A konferansziéként is bemutatkozó Stones-tagok a zenei kínálatot elsősorban a blues köré szervezték, a fekete amerikai gyökereket képviselő Taj Mahaltól a pályakezdő (az idő tájt épp Tony Iommi gitárossal fellépő) Jethro Tullig, sőt John Lennon is egy bluesos Beatles-dalt adott elő Eric Clapton, Keith Richard és Mitch Mitchell (Jimi Hendrix Experience) társaságában, de belefért a Who bő hétperces mini-rockoperája, Marianne Faithfull szép kis balladája és a zsákban vonagló, majd egy hegedűs kíséretében visítozó Yoko Ono avantgárd performansza is. A fő attrakció a Rolling Stones félórás koncertje - lenyűgöző.

A swinging London utolsó boldog pillanatai ezek, a helyét már láthatóan nem találó Brian Jonest nem sokkal később kirúgják és meghal, Mick szakít Marianne-nel, aki egy teljes évtizedre alámerül a drogpokolba, aztán jön Altamont és vége a hatvanas évek ábrándjainak. A maga idejében be nem mutatott, a dobozból csak 1996-ban előkerült Rock And Roll Circus felbecsülhetetlen értékű dokumentum, ideje volt már, hogy DVD-n is megjelenjen.

QQQQQ


EXTRÁK

Három sávnyi audiokommentár: először a rendezőtől és az operatőrtől, aztán a Rolling Stones-tagoktól, Ian Andersontól, Taj Mahaltól és Yoko Onótól, továbbá Marianne Faithfulltól és két újságírótól. Interjú Pete Townshenddel. Kimaradt számok Taj Mahaltól (bő negyedóra) és Julius Katchen zongoraművésztől (Mozart-szonátarészlet!), a Lennon-féle szupergrupp produkciójának egy másik verziója (osztott képmezőben, négy kamerával), a bohócok jelenete (fekete-fehérben), Jagger a Lennon családdal (az ötéves Julian cigizik), aztán egy párduccal és egy félmeztelen fekete nővel (ez rejtett extra). Képgaléria 42 fotóval. A Sympathy For The Devil Fatboy Slim-remixének klipje.

QQQ


2004 Hossz: 66 perc Kiadó: Universal Hang: angol 5.1 Felirat: angol, francia, német, spanyol, portugál
Déri Zsolt
2004.12.06
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.