Hámori Gabi

Nemzeti filmgyártásunk legújabb és legfényesebb csillaga már 2001-ben főszerepet játszott az I Love Budapestben, egy évvel később bájosan együgyű stopposlány volt a Valami Amerikában, 2003-ban a Szemle-fődíjas Magyar szépségben szerepelt, majd következett a Szezon, benne egy nyúlfarknyi hosszúságú, ám annál fontosabb szereppel. Aki mindezek ellenére még nem ismeri a széles mosolyú, ragyogó szemű színésznőt, az december közepétől mindent helyrehozhat: Hámori Gabi a vadonatúj Állítsátok meg Terézanyut! címszereplője.


DVD Est Extra: Hogyan kerültél közeli kapcsolatba a DVD-vel?

Hámori Gabi: Idén januárban a párommal egyik pillanatról a másikra úgy döntöttünk, veszünk egy DVD-lejátszót. Sokan dicsérték az Ízlés dolga című francia filmet, így hát azt is megvettük a lejátszóval együtt, csakhogy a tokban legnagyobb meglepetésünkre A Kelet az Kelet volt. Sebaj, gondoltam, úgysem láttam még, ezért nem mentem vissza reklamálni, inkább megnéztem és megtartottam. Örülök minden filmnek. Ekkor jöttem rá, hogy tulajdonképpen bármi jöhet: a legváltozatosabb típusú és minőségű filmeket gyűjtjük Belmondótól egészen Tarkovszkijig.

DVD Est Extra: Mikor mit nézel?

H.G.: Amikor nagy, mély, lélekgyötrő szerepet játszom a színházban, akkor tejszínhabos amerikai filmeket nézek. Ilyenkor határozott cél, hogy a dolog semmiféle értéket ne képviseljen, csak az agyamat mossa át. Kevésbé komor napokon persze komolyabb filmeket is nézek. A lemezválasztással általában nincsen gondom, az extrákkal azonban igen. Panaszkodhatom?

DVD Est Extra: Itt és most. Azonnal. Ennél jobb panaszfórumot nehezen találsz.


H.G.: Szerintem az extrák általában igénytelenül vannak összeállítva: a laikus ember számára talán megdöbbentő, hogy ott van a kamera, ahol, de igazából őt sem varázsolja el egy percnyi werk. Attól tartok, az alkotók nem fektetnek elég kedvet és energiát abba, hogy tényleg bepillantást nyújtsanak a forgatás menetébe. Én tudom, milyen forgatni, és sokszor szívesen megosztanám másokkal ezt az élményt, de az extrák között ennek a vágynak sokszor sajnos nyoma sincsen. Imádom például a Kill Billt, éppen ezért rettenetesen csalódtam, amikor nyúlfarknyi, nagyon rossz minőségű interjúkat találtam a lemezen. Fontos lenne az extrák magyar feliratozása is, mert tudok ugyan angolul, de nem tartozom azok közé, akik anyanyelvi szinten űzik a filmnézést. Hálás vagyok ugyanakkor a közvetlen jelenetválasztás létének, mert a videokazettás szalagmatyizás nem az én műfajom.

DVD Est Extra: Mik a kedvenc filmjeid?

H.G.: Az egyik legnagyobb kedvencem a 12 majom, amit akkor veszek elő, amikor lórúgásra, nagy energiatöltetre, munícióra van szükségem. Ilyesmire a Brazil képes még - imádom Terry Gilliamet, egyik reménytelennek tűnő álmom, hogy vele dolgozhassak egyszer -, és persze Tarkovszkij filmjei. Emlékszem, gimnazista koromban láttam először a Solarist, és teljesen odavoltam Natalja Bondarcsukért, amikor meghalt és visszaéledt. (Az orosz díva mutatványát Gabi kacajjal jutalmazza.)

DVD Est Extra: És a magyar filmek?

H.G.: Sajnos nem láttam annyi magyar filmet, amennyit kellett volna, de mindig a kedvencem volt - és biztosan az is marad - a Megáll az idő. Akárhányszor meg tudom nézni, és mindig sírok a végén.

DVD Est Extra: Számodra a filmezés munka, hakni vagy szerelem?

H.G.: Hakni?! Ugyan! Jobban szeretek filmezni, mint színházban dolgozni. A két munka közül a filmezés tesz igazán boldoggá. Számomra sokkal inkább szól az egyszeri és megismételhetetlen pillanatokról, mint a színház. Szeretem azt a szentimentális fájdalmat is, amit egy forgatás befejezése nyújt: leforgattam, elmúlt, megyek tovább.
csmozi
2005.01.04
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
18:10
Ne lőj!
belga film, 2018
18:10
Olasz szerelem
német romantikus film, 2008
18:15
Fogtündér kisegér
argentín-spanyol mesefilm, 2006
18:20
Apróláb
amerikai animációs film, 2018
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.