3D vetítések

Kaptár 2. - Apokalipszis

olvasói
10/10 (4)
A zombigyilkolós számítógépes játékszéria első filmváltozata, a két és fél évvel ezelőtt bemutatott Kaptár azzal ért véget, hogy Alice (Milla Jovovich) felébred egy orvosi laboratóriumban, leszaggatja magáról a drótokat és egy szál fehér köpenyben kisétál az utcára, ahol a pusztulás képei fogadják.


A folytatás itt kezdődik, pontosabban egy kicsivel előbb, amikor a Védernyő Vállalat úgy dönt, hogy újranyitják a Kaptárat, a lezárt, titkos földalatti laboratóriumot, ahol biológiai fegyverek kifejlesztésén dolgoztak, mígnem egy vírus kiszabadult és vérszomjas zombivá változtatta a személyzetet. Megnyitni a pokol kapuit nem jó ötlet, a fertőzés kiszabadul, így a földalatti vérengzés után most jön a második pálya: kergetőzés a zombikkal, ezúttal kinn a városban.

Racoon Cityben órák alatt elterjed a vírus, a város egyetlen kijáratát a Védernyő Vállalat fegyveresei lezárják, a bennragadt civileknek ezzel annyi, a kommandósoknak legalább lehet még pár lövésük. Alice új társasága: egy Lara Croft-rucis, kemény csajszi; egy nőies tulajdonságokat jobban megtestesítő, divatos ázsiai-európai keverék tévériporternő és a kötelező fekete tag. Aprítják is a zombikat serényen, amíg a Vállalat be nem indítja az Enigma programot. Új szörny, új fegyverek, új taktika. És természetesen most is fény derül néhány bűzös titokra.

A szupermodellből lett színésznő, akinek nem állnak rosszul a harcos szerepek, nem tesz többet, mint szigorúan néz, lő és verekszik, de hasonlóan szuggesztív partnerek híján egyszemélyben beragyogja a filmet. Való életbeli társa, az első részt rendező Paul W. S. Anderson (Alien vs. Predator, Mortal Kombat) most csak íróként és producerként vett részt a film készítésében. A szálakat ügyesen, bár az eredetiség árnyékától is mentesen szövögette tovább. Míg továbbra is a dermesztő horrorhangulat megteremtése, valamint a pergő és látványos akciójelenetek halmozása jelentik a vezérvonalat, az embertömegekkel kísérletező Vállalat trükközéseivel az összeesküvéses krimik logikája is hangsúlyossá vált.
nelson
2005.01.11
|
Resident Evil 2: Apocalypse
angol-francia-német akcióhorror, 94 perc, 2004
Ott folytatjuk, ahol az előző rész abbahagyta: egy elszabadult zombivírus a föld alatti laborból bejut Raccoon City szívébe. Csak egy maroknyi elszánt ember és a genetikailag módosított Milla Jovovich akadályozhatja meg a nukleáris katasztrófát...
Rendező:

Alexander Witt

Színész:

Milla Jovovich
(Alice)

Sienna Guillory
(Jill Valentine)

Thomas Kretschmann
(Tom Cain)

Oded Fehr
(Carlos Olivera)

Sophie Vavasseur
(Angie Ashford)

Razaaq Adoti
(Peyton Wells)

Jared Harris
(Dr. Ashford)

Mike Epps
(L.J.)

Sandrine Holt
(Terri Morales)

Forgalmazza: SPI

3D vetítések


Linkek


Kapcsolódó cikkek

(32 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
18:10
Ne lőj!
belga film, 2018
18:10
Olasz szerelem
német romantikus film, 2008
18:15
Fogtündér kisegér
argentín-spanyol mesefilm, 2006
18:20
Apróláb
amerikai animációs film, 2018
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.