Átadták a Golden Globe-díjakat

A hétvégén átadták az Oscar előfutárának is nevezett Arany Glóbusz-díjakat. A díjátadón kitüntették Scorsese új filmjét, az Aviatort, a Kerülőutakat és a Csodálatos Júlia című Szabó István-filmben nyújtott alakításáért Annette Beninget is.
A vasárnapi Los Angeles-i gálán a Scorsese-mű a drámai, míg a Kerülőutak, a Schmidt történetét is jegyző Alexander Payne filmje a vígjáték kategóriában nyert (a film emellett megkapta a legjobb forgatókönyvért járó Arany Glóbuszt is).

Annete Beninget szintén ez utóbbi szekcióban díjazták: az Oscar-díjas Szabó István rendezte kanadai-magyar koprodukció, a Csodálatos Júlia főszerepéért a legjobb komikus színésznő díjat kapta. A legjobb színésznek járó elismerést vígjáték/musical kategóriában Jamie Foxx vehette át: a Collateralban Tom Cruise oldalán feltűnt színészt a Ray című filmben Ray Charles megformálásáért tüntették ki. Legjobb mellékszereplőként Clive Owent és Natalie Portmant díjazták (mindketten a Közelebb című alkotásban szerepeltek).

Dráma kategóriában Leonardo DiCaprio bizonyult idén a legjobb színésznek a Golden Globe-gálán. Caprio Howard Hughest, a különc amerikai milliárdos-rendező-producer-pilótát alakította Martin Scorsese Aviator című filmjében. A mű elnyerte a legjobb filmdrámának (lásd fentebb) és a legjobb filmzenéért járó szobrot is.

A legjobb drámai színésznő az Oscar-díjas Hilary Swank lett: a Million Dollar Babyben, Clint Eastwood újabb rendezésében alakított meggyőzően. A filmmel - amely egy fiatal boxolónőről szól - a színész-rendező a legjobb rendezőnek járó Arany Glóbuszt kapta meg.

További díjazottak: Belső tenger (legjobb külföldi film), Született feleségek (legjobb TV-sorozat), Hargitay Mariska (legjobb színésznő - televíziós műfajok, dráma kategória), Mick Jagger: Old Habits Die Hard - Alfie (legjobb betétdal).

A Cecil B. DeMille életműdíjat idén az ötszörös Golden Globe-díjas Robin Williamsnek ítélték, aki azt tavaly elhunyt barátjának, Christopher Reeve-nek ajánlotta (az októberben távozott színészre Superman megformálójaként emlékszik a közönség és a szakma).

A Golden Globe (Arany Glóbusz)-díjat a mintegy 90 tagú Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége, a HFPA ítéli oda 13 filmes és 11 televíziós kategóriában.(est.hu összeállítás)
2005.01.17
|


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
21:10
Paganini - Az ördög hegedűse
olasz-osztrák életrajzi film, 2013
21:20
A partiállat
amerikai vígjáték, 2018
21:45
Tremors 2. - Ahová lépek ismét szörny terem
amerikai horrorvígjáték, 1996
21:50
Barátnők
amerikai dráma, 2017
21:55
Légió
amerikai horror, 2010
A rossz költészet világnapja van, írj bátran te is egy verset és kínozd vele a barátaidat/üzletfeleidet! #rosszkolteszetvilagnapja #augusztus18 #badpoemday #douglasadams
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.