Kedvenc helyek

Peter Gabriel: Play The Videos

Két koncertfelvételének (Secret World Live, Growing Up Live) DVD-kiadása után az egykori Genesis-alapító egybegyűjtötte három évtizedes szólókarrierjének videoklipjeit, köztük a műfaj számos klasszikus darabját.


Az 1950-es születésű Peter Gabriel már a Genesis idejében is zenéje szerves részének tekintette a vizualitást, így nem véletlen, hogy - a szakmában ritka módon - a videóinál is szorosan együttműködik a rendezőkkel a további társművészeteket (szobrászat, festészet, komputergrafika stb.) is gyakran bevonó koncepció kidolgozásában. A kiváló lemezeket készítő dalszerző-énekes részben ennek köszönheti, hogy az MTV-korszak első éveiben kereskedelmi sikerre is tudta váltani art-pop vízióját, először az 1982-es Shock The Monkey-val, majd az 1986-os So album klipjeivel, a Quay fivérek és Nick Park kísérleti animációit használó Sledgehammerrel, illetve a Big Time-mal (az utóbbi kettőt Stephen R. Johnson rendezte, ahogy később a Steam videóját is).

Azóta is az élő szereplőket és animációt keverő Peter Gabriel-klipek a legjobbak, mint a Digging In The Dirt, a Lovetown, a Kiss That Frog című orálszex-allegória, vagy a legutóbbi Growing Up. Láthatjuk a több csatornán betiltott véres Jerry Springer-paródiát (The Barry Williams Show, rendezte: Sean Penn), négy számhoz új videomunkák készültek (néhol a korábbi verziók elemeinek felhasználásával), a zeneanyaghoz pedig a sztárproducer Daniel Lanois kevert surround hangzást.

QQQQ


EXTRÁK:

A klipek elé bevezetőt csatolhatunk az alkotóktól (ezekhez hat nyelven választható felirat), 18 számnyi sorrendet tetszés szerint programozhatunk, megnézhetjük a Modern Love 1977-es videóját (rendezője az azóta hollywoodi karriert befutó Medák Péter) és a Games Without Frontiers 2004-es koncertváltozatát, egy videót a millenniumi OVO előadásról, továbbá néhány korábbi Peter Gabriel-DVD ajánlóját. Kapunk egy 24 oldalas füzetkét is.

QQQ


2004 Hossz: 141 perc Kiadó: Warner Hang: angol 5.1 + DTS
Déri Zsolt
2005.02.11
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.