A zűrhajó

olvasói
10/10 (2)
2004. júliusában egy UFO érkezett a Földre, amely lehetővé tette a Mars benépesülését. Háromszáz évvel később azonban a vörös bolygó invázióval fenyegeti világunkat, ezért az egyetlen megoldás visszamenni az időben, és megsemmisíteni ezt az azonosítatlan tárgyat.


Erre a hősies tettre egyedül a Surprise űrhajó bátor legénysége képes, akik kis vonakodás után neki is vágnak a kalandnak. Útjukon egy királynő és egy űrtaxis kíséri őket, de ádáz ellenfeleik is akadnak.

Nos, ez szerencsére nem a Star Wars várva várt harmadik epizódjának tartalma, bár nagyon közel áll hozzá. Michael Herbig német színész-rendező szinte az összes eddig készült tudományos-fantasztikus művet felhasználva forgatta paródiáját, amely nagyot merít a filmtörténetből - és nemcsak a sci-fi alkotásokból, hiszen a pénisz alakú űrhajó és a kétértelmű árnyjáték egyenesen a Sir Austin Powersből érkezett.

De látunk itt még színes búvárruhákat és mókás frizurákat az Űrszekerekből, űrtaxit a Szárnyas fejvadászból vagy éppen az Ötödik elemből, újrahasznosított tárgyakat (lásd kanapé mint időgép, Jolán, az állólámpa mint halálos fegyver) az Orion űrhajóból, karmesterként való vezénylést a Különvéleményből, na és persze felsorolják a Csillagok háborújának teljes kelléktárát Amidala királynőtől a szörcsögő Darth Vaderig.

Az időutazás kliséje pedig lehetőséget ad arra is, hogy kapjanak egy fricskát az időutazós, a történelmi és a westernfilmek is (a világ megmentésén munkálkodó kis csapat ugyanis véletlenül először a középkorban, majd a Vadnyugaton köt ki). És hogy a kavalkád teljes legyen, kapunk még egy sereg meleg űrhajóst (akik éppen a Waikiki szépe versenyre készülnek és egyfolytában túrótortát falnak), betétdalokat, álomjeleneteket és egy csokornyi szexuális poént.

Habár A zűrhajó még ezzel a rengeteg utalással együtt sem olyan fergeteges, mint annak idején a hasonló műfajban készült Űrgolyhók volt, de jól fog szórakozni rajta minden sci-fi-, paródia- vagy sci-fi-paródia rajongó.
fürkész
2005.03.17
|
(15 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
18:15
Puzzle
amerikai film, 2018
18:15
Rejtélyes házasság
amerikai thriller, 2018
18:45
A katasztrófaművész
amerikai életrajzi film, 2017
18:45
Pop, csajok satöbbi
amerikai vígjáték, 2000
18:50
Két kopper
amerikai akcióvígjáték, 2010
Még a héten látogatható a Holdmúzeum 1969 - Művészet és világűr című kiállítás, szerintünk #nemaradjle #holdmuzeum #muveszetesvilagur #muveszetestudomany #kiallitasajanlo #vasarelymuzeum
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.