Constantine - A démonvadász

olvasói
10/10 (1)
„A Jóisten egy hangyabollyal játszadozó kisgyerek” - vázolja fel a világ működésével kapcsolatos kétségeinek legbántóbbikát Constantine, a maszek ördögűző.
A természetfeletti képességekkel bíró, az árnyékvilág és a pokol között macskamédiumok segítségével mozgó lélekmentő a jelek ellenére nem a Mátrix alkotóinak újabb agyszüleménye, hanem a Hellblazer című DC/Vertigo-képregényfolyam hőse. Igaz ugyan, hogy a címszerepet játszó Keanu Reeves szinte kizárólag a gép/ember trilógia forgatása során elsajátított mimikáját kamatoztatja, a feketébe öltözött Constantine már csak azért sem lehet az új Neo (neoneo), mert figuráját eredetileg a bőgős-énekes Stingről formázták. A rövid eredettörténeti felvezetés után elöljáróban annyit érdemes még tudni, hogy ez az abszurd-eklektikus jelenéstörténet a többek között Britney Spears, Justin Timberlake és Janet Jackson klipjeiért felelős Francis Lawrence rendezői bemutatkozása, nem meglepő tehát, hogy a képek könnyedén felülírják a dramaturgiát, szexnek pedig - a biztató jelek ellenére - nyoma sincs a filmben. 
 
Marad tehát a betépett Bogartra emlékeztető Constantine, aki le szeretne szokni a dohányzásról, de nincsen ideje feltenni a nikotintapaszokat, mert a Sátán követe már az általunk ismert világ kapuján dörömböl. Hősünk harca a fel-felbukkanó féllényekkel egyszerre hátborzongató és mesterkélt, a számítógépes pokolábrázolás nagyon dögös, a kötelező kellékként felvonultatott, veszélybe sodort rendőrnőt alakító Rachel Weisz azonban még szolgálati fehér ingjében sem elég izgi. Panaszra ugyanakkor semmi ok, hiszen a történet zárlatában megáll az idő, Lucifer rágyújt egy cigire, és megmondja a frankót - a rendező pedig büszke lehet munkájára, mert jó iparoshoz méltó módon sikerült egy filmen belül megidéznie a Szárnyas fejvadász és a Men in Black hangulatát.
csmozi
2005.04.06
|
Constantine
amerikai akcióthriller, 121 perc, 2005
Egy sikeres amerikai kliprendező nagyjátékfilmes bemutatkozásában Keanu Reeves ismét megmenti a világot a démonoktól. Ezer ördög és pokol, meg persze némi számítógépes képmanipuláció.
Színész:

Keanu Reeves
(John Constantine)

Rachel Weisz
(Angela Dodson)

Tilda Swinton
(Gabriel)

Shia LaBeouf
(Chas Kramer)

Djimon Hounsou
(Midnite)

Pruitt Taylor Vince
(Hennessy atya)

Peter Stormare
(Sátán)

Larry Cedar
(féregember)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Üveg

amerikai akcióthriller, 129 perc, 2019

Tű, cérna, szerelem

francia-indiai filmdráma, 99 perc, 2018

Kurszk

belga-luxemburgi filmdráma, 117 perc, 2018

Az átkelés madarai

dán-kolumbiai-mexikói gengszterfilm, 125 perc, 2018
Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Filmek a TV-ben
18:10
A Da Vinci-kód
amerikai thriller, 2006
18:10
Csokoládészív
német vígjáték, 2008
18:25
Missouri fejvadász
amerikai western, 1976
18:25
Dreamgirls
amerikai musical, 2006
18:45
Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi
amerikai-ausztrál akcióvígjáték, 2001
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.