Repülő tőrök klánja

olvasói:
(0)
Négy évvel ezelőtt, az Oscar-díjas Tigris és sárkány bemutatójakor még zavart kuncogásra késztették a hazai mozinézőket a háztetők fölött repkedő, bambuszfák lombjai fölé ugráló hősök.A kínai kosztümös akciófilm, szakszóval vuhszia legújabb és korábbi alkotásai azóta egyre gyakrabban szerepelnek a mozis és DVD-s megjelenési listákon, most pedig az utóbbi időszak egyik világszerte legnagyobb sikert aratott kínai szuperprodukcióját láthatjuk teljes szélesvásznú szépségében. 
 
A Tang dinasztia korában (IX. század) járunk. Két rendőrtiszt a kormány ellen küzdő legveszélyesebb titkos lázadó csoport, a Repülő tőrök klánja nyomára akar bukkanni, ezért egyikük megmentőnek tettetve magát Mei, a vak táncosnő mellé szegődik, mert úgy sejtik, ő is a klánhoz tartozik. Miközben a rendőrség kimeríthetetlen erőkkel űzi őket végtelen erdőkön keresztül, a fiatalok lassan egymásba szeretnek, így aztán mikor váratlan csavarok után eljutunk az igazság pillanatáig, már nemcsak politikai, de szerelmi feszültségeknek is ki kell sülniük. A történet is épp elég izgalmas, a lényeg mégis a mozdulatok szépsége, a színek harmóniája, a szuggesztív tekintetek. 
 
Zhang Yimou rendező a kínai film úgynevezett ötödik generációjához tartozik, amely a kommunista kulturális forradalom után friss szellemiséget hozva, modern technikák meghonosításával tette nemzetközi színtéren is jelentőssé a kínai filmművészetet. Olyan társadalmi-történelmi problémákat boncolgató darabok után, mint a Vörös cirokmező, a Kju Dzsu története vagy a Teljes a létszám, Zhang Yimou gyermekkori kedvenceihez visszatérve igazi hősi történeteket akart elmesélni az elképzelhető leglátványosabb eszközökkel. A Hős után a Repülő tőrök klánja annak bizonyítékai, hogy sikerülhet összekapcsolni a magas művészetet a szórakoztatással, az erkölcsi nemességről regélni egy érzelmes, de véres akciókkal teli kalandfilmben. És a bambuszerdei csata ebben a filmben is felejthetetlen.

nelson
2005.04.14
|
Shi mian mai fu / House of Flying Daggers
hongkongi-kínai romantikus filmdráma, 111 perc, 2004
Két rendőr lázadók után nyomoz, egyikük beépül, a kulcs pedig egy vak terroristalány: mindez az ezer évvel ezelőtti Kína belviszályaiba és bambuszerdeibe helyezve. A Hős rendezőjétől, a Hős írójának tollából, főszerepben a Hős legszebb hősnője!
Rendező:

Zhang Yimou

Színész:

Takeshi Kaneshiro
(Jin)

Andy Lau
(Leo)

Ziyi Zhang
(Xiao Mei)

Dandan Song
(Yee)

Forgalmazza: Intersonic

Műsoron a TV-ben

aMC
 2017.12.02., szombat, 10:10

LinkekFilm premierek

Lumiére

francia dokumentumfilm, 90 perc, 2016

Megtorlás

amerikai-angol-belga-francia-holland-svéd western, 148 perc, 2017

Madame

francia vígjáték, 91 perc, 2017

Boldog halálnapot!

amerikai horror, 96 perc, 2017

Az Igazság Ligája

amerikai akciófilm, 121 perc, 2017

120 dobbanás percenként

francia filmdráma, 140 perc, 2017
Játék
Woody Allen legújabb, az ’50-es években játszódó filmjében négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen Coney Island nyüzsgő vidámparkjában.
Filmek a TV-ben
H
13
K
14
Sze
15
Cs
16
18:25
A leleményes Hugo
amerikai kalandfilm, 2011
18:50
Rég nem szerelem
belga-francia filmdráma, 2016 (feliratos)
18:50
Piedone Egyiptomban
olasz akcióvígjáték, 1979
18:55
Blue Jasmine
amerikai dráma, 2013
19:00
Toy Story – Játékháború 2.
amerikai animációs film, 1999
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.