Kedvenc helyek

Björk: Triumph Of A Heart

olvasói
(0)
(One Little Indian / Universal)

A Medúlla című aktuális Björk-albumról a Who Is It? után a másik kislemez-kompatibilis dalt is kimásolták. A maxira az album egyéb dalainak invenciózus remixei is felkerültek.


A Medúlla záró száma, az emberi hangot és testiséget ünneplő album egyik kulcsdala, a vidám és játékos Triumph Of A Heart nem máshol játszódik, mint Björk szervezetében. „Finom, puha vörös bársonyos tüdő löki boldogan az oxigént” – efféléket énekel benne az izlandi csalogány, miközben torkukkal, szájüregükkel és ajkukkal virtuózan bánó barátai, a Roots hiphop kollektíva felől érkezett beatbox-fenomén Rahzel, a Philip Glass mellől ismerős „emberi harsona” Gregory Purnhagen és a japán hangutánzóművész Dokaka gondoskodnak a zenei kíséretről és a további szemléltetésről.

A hozzánk eljutott ötszámos maxi a Nagy-Britanniában megjelent kétszámos CD1 és háromszámos CD2 anyagát egyesíti. A Triumph Of A Heart hárompercesre rövidített rádióváltozata és Valgeir Sigurdson-féle verziója (a további hangicsáló vendégekkel, köztük a néhai Sugarcubes együttes Björk melletti másik énekesével, Einar Örnnel kiegészített Audition Mix) mellett a Medúlla három másik dalának remixét is hallhatjuk: az izlandi klasszikus zeneszerzőnő, Jórunn Vidarr Vökuró című kompozíciójának feldolgozását a kanadai art-pop kalandor, Gonzales hangszerelte át (saját maga mellett honfitársnője, Feist vokáljaival, továbbá orgonával és zongorával kissé gospelesre színezve), az emberi szájban játszódó Mouth`s Cradle-nek Olivier Alary adott zenekari hangszerelést, míg a Desired Constellation eredetileg általa programozott minimalista zenei alapjait itt Ben Frost durvította be. A DVD-single a Triumph Of A Heart Spike Jonze által rendezett macskajancsis klipje mellett az audio szekcióban két további remixet, pontosabban lecsupaszított verziót is kínál: a Desired Constellation énekkkórusra koncentráló keverését, illetve az Oceania zongorával kísért változatát.


9/10
Déri Zsolt
2005.04.25
|


Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.