Madagaszkár

olvasói
10/10 (29)
Bár hagyományos és számítógépes animációban máig nagyobb név a Disney, a jóval rövidebb múltra visszatekintő DreamWorks animációs stúdió munkatársai cseppet sincsenek lemaradva mögöttük technikai tudás és ötletek tekintetében.


Legnagyobb dobásuk minden kétséget kizáróan a Shrek volt, tavaly pedig két filmmel is szép sikert arattak, a Shrek 2.-vel és a Cápamesével. Ezúttal egy cseppet fiatalabb közönséghez szól a produkció.

A főszereplők a New York-i állatkert sztárjai, akik, miután lenyomták szokásos napi műsorukat a látogatók előtt, estéiket nem magányos, rácsok mögötti szomorkodással, hanem élénk társasági élettel töltik. Egyhangú elégedettségben telnek napjaik a felhőkarcolók övezte Central Parkban, ám egy szép napon néhány nyughatatlan pingvin elülteti a bogarat a fülükbe: nekik valójában nem itt volna a helyük. Első, botcsinálta szökésük még nem hozza meg a kívánt eredményt, ám különféle váratlan fordulatok révén megvalósulhat a nagy utazás Afrikába, ami aztán a továbbra is nyughatatlan pingvinek jóvoltából megint nem a tervek szerint alakul. Elég az hozzá, hogy hőseink, az oroszlán, a zebra, a zsiráf és a vízilólány Madagaszkár szigetén, annak különös állatvilágának társaságában találják magukat. A szőrös majomfélék, a lemúrok és nyálcsorgató ragadozó falkák feltűnése azonban csak a bonyodalmak kisebbik részét jelenti, a vadonnal való találkozás bennük is változásokat indít el.

Van tehát jellemfejlődés és erkölcsi mondanivaló - cseppet szájbarágósan, de a lényeg, hogy a film felettébb szórakoztató. A magukat akcióhősöknek képzelő pingvinek hülyeségein mindig lehet nevetni, a lemúrok királysága is színpompás és hangulatos. A főszereplők hozzájuk képest megszokott karakterek, de ez pont összhangban van a történettel: ahogy megérkezünk Madagaszkár szigetére, a rutinos komédiázást onnantól váltja le az újdonságok lenyűgöző dzsungele, és ennek az őserdei világnak a képi kidolgozásában remekeltek igazán a digitális animátorok.
nelson
2005.06.02
|
Madagascar
amerikai rajzfilm, 80 perc, 2005
Állatkerti állatok hazavágynak Afrikába, de végül Madagaszkár szigetén érnek partot, ahol mindenféle színpompás, digitális animációs kalandba keverednek. A Shrek alkotóinak újabb mesefilmje.
Forgalmazza: UIP-Duna Film
(12 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Szo
25
21:30
Tenenbaum, a háziátok
amerikai vígjáték, 2001
21:40
Desperado
amerikai akciófilm, 1995
21:55
Flört a fellegekben
amerikai romantikus vígjáték, 2003
22:00
Hitchcock és Tippi Hedren
angol-amerikai filmdráma, 2012
22:00
Sin City
amerikai akciófilm, 2005
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.