Madagaszkár

olvasói
10/10 (30)
Bár hagyományos és számítógépes animációban máig nagyobb név a Disney, a jóval rövidebb múltra visszatekintő DreamWorks animációs stúdió munkatársai cseppet sincsenek lemaradva mögöttük technikai tudás és ötletek tekintetében.


Legnagyobb dobásuk minden kétséget kizáróan a Shrek volt, tavaly pedig két filmmel is szép sikert arattak, a Shrek 2.-vel és a Cápamesével. Ezúttal egy cseppet fiatalabb közönséghez szól a produkció.

A főszereplők a New York-i állatkert sztárjai, akik, miután lenyomták szokásos napi műsorukat a látogatók előtt, estéiket nem magányos, rácsok mögötti szomorkodással, hanem élénk társasági élettel töltik. Egyhangú elégedettségben telnek napjaik a felhőkarcolók övezte Central Parkban, ám egy szép napon néhány nyughatatlan pingvin elülteti a bogarat a fülükbe: nekik valójában nem itt volna a helyük. Első, botcsinálta szökésük még nem hozza meg a kívánt eredményt, ám különféle váratlan fordulatok révén megvalósulhat a nagy utazás Afrikába, ami aztán a továbbra is nyughatatlan pingvinek jóvoltából megint nem a tervek szerint alakul. Elég az hozzá, hogy hőseink, az oroszlán, a zebra, a zsiráf és a vízilólány Madagaszkár szigetén, annak különös állatvilágának társaságában találják magukat. A szőrös majomfélék, a lemúrok és nyálcsorgató ragadozó falkák feltűnése azonban csak a bonyodalmak kisebbik részét jelenti, a vadonnal való találkozás bennük is változásokat indít el.

Van tehát jellemfejlődés és erkölcsi mondanivaló - cseppet szájbarágósan, de a lényeg, hogy a film felettébb szórakoztató. A magukat akcióhősöknek képzelő pingvinek hülyeségein mindig lehet nevetni, a lemúrok királysága is színpompás és hangulatos. A főszereplők hozzájuk képest megszokott karakterek, de ez pont összhangban van a történettel: ahogy megérkezünk Madagaszkár szigetére, a rutinos komédiázást onnantól váltja le az újdonságok lenyűgöző dzsungele, és ennek az őserdei világnak a képi kidolgozásában remekeltek igazán a digitális animátorok.
nelson
2005.06.02
|
Madagascar
amerikai rajzfilm, 80 perc, 2005
Állatkerti állatok hazavágynak Afrikába, de végül Madagaszkár szigetén érnek partot, ahol mindenféle színpompás, digitális animációs kalandba keverednek. A Shrek alkotóinak újabb mesefilmje.
Forgalmazza: UIP-Duna Film
(12 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.