Shiraz étterem

IX. ker., Ráday u. 21.
Ezeregy éjszaka ugyan nem telt el azóta, hogy a Shirazban jártunk volna, de a jó helyekre hamar visszatalál az ember. Főleg, ha a célja egy Pesti Est-i bevizsgáló mese.


Az alkalom adott már csak azért is, mert tíz éve nyílt meg a Shiraz: először Szendvicsklubként, majd egyre bővülve, hogy mostanra az eredeti méreteit és kínálatát messze meghaladva csalogassa a perzsa konyha, a hastánc és a vízipipa barátait a Ráday és a Mátyás utca sarkára.

Mondom, minket nem kellett olyan nagyon csalogatni, hamar feltaláltuk magunkat, s mire az ételeket is feltálalták, már túl voltunk egy csésze gyömbérteán és épp a kardamonos pálinkában csücsülő olajbogyót rágicsáltuk. Ezen az estén telhetetlenek voltunk, mindent ki akartunk próbálni. Dönteni viszont nem volt egyszerű, ezért best of-tálakat kértünk. Mit is mondhatnék: már az előételekkel jóllaktunk. Töltött szőlőlevél, rántott feta, a legkülönbözőbb ízesítésű tejfölök és saláták, melléjük olívával sütött, vékony perzsa kenyér, valamint egy adag kuku (zöldséges, perzsa fűszeres, vegetariánus omlett) került az asztalra.

Ezután időt kértünk és pár pohár rózsavizet, majd az egész estét végigkísérő arab diszkódallamok lelkesítő hatására belecsaptunk a főételes tálcába. Bárány- és csirkehús, a töméntelen kebab-variáció, főtt zöldség, saláta és ízesített basmati rizs - a feladat adott volt, az adagok méretesek, étvágyunk végtelen. Végül mégis a mértékletességre szavaztunk, mert már így is egyre inkább kezdtünk hasonlítani az étterem falát díszítő festmény turbános, vizipipázó pasáira. Lehet, hogy nem rossz életcél, és a Shirazban minden adott is ehhez, mi mégis a józanító kávéra szavaztunk. Csak azt sajnáltuk, hogy nem hétvégén jöttünk, amikor hastánc-bemutatók is vannak, így most legfeljebb saját hasunk örömére dolgozhattunk.

Shiraz perzsa étterem & cafe
(IX., Ráday u. 21. Tel.: 218-0881)


Előételek: 750-850 Ft, saláták: 990-1450 Ft, főételek: 1750-2600 Ft, desszertek: 550-1500 Ft, vízipipa: 990 Ft, csapolt sör (Dreher): 420 Ft
gorcsev
2005.06.06
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.