Anyád napja

Monster-in-Law, 2005 Színes, feliratos amerikai romantikus vígjáték, 105 perc
Úgy tűnik, a legkelendőbb vígjátéktéma mostanában az anyós-após, illetve a leendő meny-vej alapállás, ahol eleve adott az ellenszenv, és ahol aztán minden piszkos trükk bevethető. Nem csoda, hogy olyan kevesen házasodnak!


Filmünk, ahogy azt leggyorsabb felfogású olvasóink már ki is találták, az ősi konfliktust teljes mértékben női szempontból közelíti meg, vagyis fontos szerepet kapnak a ruhák, a főzés és a hisztérikus nagyjelenetek. Az előbbiekért elsősorban Jennifer Lopez, utóbbiakért kizárólag Jane Fonda felel. J-Lo az egyszerű, de kedves és talpraesett fiatal lány, aki véletlenül pont egy jóképű fiatal orvost fog ki, akihez jár egy gazdag, művelt és sajnos rendkívül manipulatív mama is. Utóbbi épp elveszítette nagy múltra visszatekintő állását, és fiacskája az egyetlen kincse, tehát van mit levernie a szép és fiatal lányon, aki ráadásul egy teljesen más világot képvisel - például az elegáns francia étteremben is cheeseburgert rendel sült krumplival, ami itt a jófejség jele. És a mama kezdetben majd az őrületbe kergeti leendő menyét gonosz kis terveivel, de a dolog onnan kezd érdekessé válni, amikor a fiatal lány felveszi a (főző)kesztyűt!

Szerencsére az nem a legújabb testre szabott Jennifer Lopez-mozi, hanem szimpla vígjáték, és a kivételesen nem primadonnásodó J-Lo hajlandó alárendelt szerepet játszani, ami jót is tesz a filmnek. A primadonnaszerep így csak és kizárólag Jane Fondának jut - J-Fo, hehe -, aki ki is élvezi ennek minden cseppjét, sőt helyenként már kissé túlspilázza. Ne csodálkozzunk, hisz 15 éve nem szerepelt filmben! De egy kis harsányság jót is tesz ennek a szimpatikus, de erősen sablonos darabnak, ahogy az időnként felbukkanó önirónia is kellemes meglepetés. Az egyik legsikerültebb jelenet például az, amikor Jennifer formás, de méretes popója sehogy sem akar beleférni egy elegáns ruhába!
Vízer
2005.07.28
|
(5 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.