A fantasztikus négyes

olvasói
(0)
A Marvel kiadó műhelyében, Stan Lee irányításával született szuperhősmítoszok közül a csodálatos Pókembert, a hihetetlen Hulkot és a sokszereplős X-Ment követi a vásznon A fantasztikus négyes élőszereplős filmváltozata az előbbiekhez képest szerény sztárfelhozatallal, de annál több B-filmes bájjal.
Tim Story (Birkanyírás, Amerikai taxi) filmje a szuperhősös műfajban kötelező módon annak elbeszélésével kezdődik, hogyan tettek szert hőseink emberfeletti képességeikre. Valami egészen ritka fajtájú űrvihar közeledik a Föld felé, amit néhány jóvágású tudós közvetlen közelből szeretne tanulmányozni, hogy így az egész emberiséget érintő, az örök ifjúság titkai típusú felfedezéseket tegyenek. Fellövik magukat, jön az űrbéli vihar, ami nagyobbat szól, mint hitték volna, sugárzást kapnak, aztán csak néznek, amikor a földre visszatérve mindenféle különleges tulajdonságaik mutatkoznak. A jóképű, jó tudós gumiemberré, a jóképű, gonosz tudós acélemberré, a csini tudóslány láthatatlanná, a forrófejű pilótasrác tűzgolyóvá, a kopasz, tömzsi cimbora pedig kőemberré változik. 
 
Noha a figurákat már jó negyven éve kidolgozták (a képregény 1961-ben indult), talán nem tett jót a film komolyságának, hogy A hihetetlen családot követően került a mozikba, ugyanis a főszereplők különleges képességei rímelnek a két produkció közt, de A fantasztikus négyes alkotói szerencsére eleve poénosra vették a figurát, ezért zavartalanul végignevetgélhetjük a filmet, legyen szó éppen valami nagyszabású, túlzott erőbedobással készített akcióképsorról vagy valami jópofi, vicces jelenetről. A csipkelődő párbeszédek pedig az örök gyermekléleknél serdültebb nézők számára is élvezetessé tehetik a produkciót. 
 
A női főszerepben a mézédes mosolyú Jessica Albával találkozhatunk (aki a Sin Cityben cowgirlként ropta a bárpulton), a sorozatok rajongói pedig a Kés/alatt és a Shield - Kemény zsaruk sztárjait láthatják viszont újabb kemény karakterekben.
nelson
2005.07.28
|
Fantastic Four
amerikai kalandfilm, 106 perc, 2005
Egy kutatócsoport tagjai űrviharban szuperhősökké változnak, de a nagy összecsapásukat a Földön vívják meg. A Marvel klasszikus képregényének poénoskodó filmváltozata.
Rendező:

Tim Story

Színész:

Ioan Gruffudd
(Reed Richards)

Jessica Alba
(Sue Storm)

Michael Chiklis
(Ben Grimm)

Julian McMahon
(Victor von Doom)

Chris Evans
(Johnny Storm)

Hamish Linklater
(Leonard)

Kerry Washington
(Alicia Masters)

Laurie Holden
(Debbie McIlvane)

Maria Menounos
(nővér)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.