74. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás

Budapesti Vásárközpont, augusztus 27- szeptember 4.

Kiállító standdal, tájékoztató és bemutató programokkal jelenik meg a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Természetvédelmi Hivatala a 74. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon.

Racka juh
Racka juh

Bemutatkoznak hazánk nemzeti parkjai, az élőállat bemutatón pedig megtekinthetők a nemzeti parkok által fenntartott őshonos állatállományok legjelesebb egyedei.

Nem ez az első alkalom, hogy a zöld tárca megmutatja magát egy alapvetően agrárgazdasági témájú rendezvényen, hiszen a természetvédelem és a gazdálkodók oldaláról is egyre világosabbá válik a természet és a mezőgazdaság egymásrautaltsága.

Szürke marha
Szürke marha

Ezek az összefonódások megjelennek a természetvédelem sokoldalú tevékenységében is. A természeti értékek megőrzése mellett a nemzeti parkok feladatuknak tekintik hazánk tájainak, védett területeinek szakszerű bemutatását, az ökoturizmus hazai fejlődésének előremozdítását, a környezettudatosság fejlesztését, de fontos szerepük van olyan, a mezőgazdasághoz szorosan kötődő tevékenységekben is, mint a gazdálkodók szaktanácsokkal történő ellátása.

A kiállításon a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Természetvédelmi Hivatala standján a vásárlátogatók megismerkedhetnek a nemzeti parkok látványosságaival. Az érdeklődők tájékozódhatnak a természetvédelem agrár-környezetgazdálkodási szerepét és tanácsadói tevékenységét illetően, illetve fontos információkhoz juthatnak az Európai Unió természetvédelmi hálózatával, a Natura 2000 területek kijelölésével és hazai jövőjével kapcsolatban.

Hucul ló
Hucul ló

A leglátványosabb programnak az élőállat bemutató ígérkezik, ahol a közönség megtekintheti a nemzeti parkok által fenntartott régi magyar háziállat-állományok kiválasztott egyedeit. A közismertebb rackajuhon és magyar szürke szarvasmarhán kívül láthatók lesznek itt olyan feledésbe merült fajták, mint pl. a cikta juh, vagy a „kárpátok pónija”, az őshonos hucul ló.
2005.08.26
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.