Kedvenc helyek

Dido: Live At Brixton Academy

Dido, az angol énekesnő csak Amerikán - és egy Eminemmel közös dalon - keresztül lett sztár hazájában, de emiatt nem neheztel: mikor No Angel és Life For Rent sikeralbumai után elkészíthette első DVD-jét, a forgatás helyszínéül kedvenc londoni koncerttermét választotta.


Az 1971-es születésű Dido Armstrong zeneiskolát, majd jogi kart végzett, és polgári munkája mellett rendszeresen kisegített énekesnőként bátyja, Rollo Armstrong zenekarában, a Faithlessben, ahogy jó hugicához illik. Rollo cserébe segített neki hosszú évek során írt szerzeményeiből összedobni egy intim kis szólólemezt, ami eredetileg csak Amerikában jelenhetett meg, és hosszú ideig ott sem zavart sok vizet, egészen addig, míg egyik dala, a Here With Me be nem került egy amerikai sorozatba, egy másik dalának, a Thank You-nak egy részletéből pedig Eminem csinált zenei alapot és refrént Stan című számához, amiből világsláger lett. Így esett meg, hogy az 1999-es No Angel album a 2001-es év legtöbb példányban elkelt lemeze lett, a szerény angol lánykából pedig első vonalbeli sztár, aminek 2003-ban a Life For Rent albummal igyekezett megfelelni, ismét jelentős sikerrel.

A 2004 augusztusában felvett koncerten a két album 23 dalából 17 hangzik el gusztusos tálalásban, egy öttagú zenekar kíséretében. A produkció nem túl izgalmas, de kellemes, Dido közvetlen kis konferanszokat mond (arról, hogy régebben, amikor még nézőként járt a Brixton Academybe, hogyan verte meg egy csapat lány, vagy hogy melyik számát írta szexmániás kamaszként), néhány dalban akusztikus gitáron vagy billentyűkhöz ülve is kíséri magát, és persze végig perfektül énekel.
QQQ

EXTRÁK:

12 oldalas füzetke, továbbá a koncertprogram 12 számosra rövidített változata audio CD-n.
QQQ

2005 Hossz: 90 perc Kiadó: Sony BMG Hang: angol 5.1 + DTS
Déri Zsolt
2005.09.05
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.