Kedvenc helyek

Eminem: The Anger Management Tour

Eminem zseniális lemezeihez sajnos DVD-kiadványai nem érnek fel: az E című korai klipgyűjtemény, az animációs The Slim Shady Show vagy az All Access Europe című hevenyészett turnéfilm után a 2002-es The Eminem Show album látványos cirkuszi környezetbe helyezett turnéjának detroiti állomásán felvett koncertfilmből sem lesz klasszikus.


Amint az est.hu-n olvasható 2003-as esseni beszámolóban is elhangzott, egy Eminem-koncert inkább úrfelmutatás: jelentősége abban áll, hogy a színpadon személyes valójában láthatjuk reppelni az utóbbi tíz év legjelentősebb popsztárját, aki azt a sok briliáns dalt és vicces klipet készítette. Mert magukat a dalokat nem zenekar, csak egy DJ játssza le (hősünk mellett csupán hűséges MC-haverja, Proof ugrál és kontrázik végig, továbbá négy számba a D12 többi rappere, két-két számba pedig Obie Trice, illetve Dina Rae énekesnő száll be), ráadásul - takarékossági megfontolásból - általában nem is mennek mind végig, csak kábé kétharmadukig (a Stan például csak félig), így gyakran kimaradnak a legjobb részek, Eminem legvadabb kirohanásai, sőt néha a záró csattanók is.

Ez a koncertfilm pedig még ennél is kevesebbet mutat. Az elejéről lemaradt a fehér rappert támadó politikusok és közéleti személyiségek tévéfelvételeiből összevágott nevezetes intró, az utolsó három percben pedig - na, ez tényleg példátlan a műfaj történetében - már csak a koncerthangot halljuk: a képernyőn néhány turnéfotót meg a stáblistát kell néznünk, miközben pedig még megy a ráadásszám, meg utána a nagy búcsúzkodás! Ez a vadiúj DVD ráadásul egy három évvel ezelőtti koncertet tartalmaz, amelyen még nem szerepelnek a 8 mérföld filmzenelemez betétdalai, sem a turné későbbi európai szakaszához már csatlakozó 50 Cent Get Rich Or Die Tryin` albumának sikerszámai.
QQ

EXTRÁK:

27 percnyi színfalak mögötti ökörködés a turnéról. Nyolcoldalas füzetke.
QQ

2005 Hossz: 72 perc Kiadó: Universal Hang: angol 5.1
Déri Zsolt
2005.09.06
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.