Két hét múlva örökké

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (32)
Íme egy újabb komikus, és szerelmi szálat sem nélkülöző történet New York üzleti negyedének díszletei közt a Beépített szépség rendezőjétől. Meglepetésekre ne nagyon számítsunk,...
...érdekes vizuális megoldásokkal sem szolgál a mozi, mégis hozza a történetből adódó könnyed humorú, romantikus vígjáték színvonalát.
 
Az alaphelyzet egyszerű: két teljesen különböző habitusú és érdeklődésű ember eltérő célokkal összekerül egy munkahelyen, ami mindkettejük életébe jelentős változásokat hoz. Hőseink ugyanis rájönnek, hogy a kezdeti ellenszenv vonzalommá is alakulhat, bár ezt maguknak is csak nehezen vallják be. Pedig nincs abban semmi meglepő, ha két tűz és víz személyiség hirtelen fellobbanó szerelmet érez egymás iránt, más kérdés, hogy mi lesz később a kapcsolatból, bár ilyetén problémákkal inkább a drámai alkotások foglalkoznak, úgyhogy jelen esetben mindez hanyagolható. 
 
George Wade egy vezető ingatlanfejlesztési vállalat felelős pozíciójában rákényszerül, hogy csinos, de butácska jogásznők helyett olyasvalakitől kérje ezentúl a jogi tanácsokat, aki érti is a dolgát. Így kerül a céghez Lucy, aki rövid idő után nélkülözhetetlenné teszi magát a férfi életében. A szociálisan érzékeny Lucy megpróbál hatni főnökére, és kicsikarja az ígéretet, hogy megakadályozzák a szomszédban álló közösségi centrum lerombolását. Ahogy azonban telik az idő, a lánynak egyre inkább elege lesz a csélcsap George-ból, s elmegy a cégtől. Aztán, amikor meglátja a férfit utódjával, rájön, hogy nem is volt olyan rossz ez az egész, mármint, hogy ők ketten együtt, meg a nélkülözhetetlensége, meg kettejük eddigi kapcsolata, vagy mi a fene! Ezen a gondolatsoron maga is elcsodálkozik, és rájön, nem hagyhatja, hogy a helyére érkezett, új alkalmazott a munkája mellett volt főnökét is megszerezze, ezért aztán elindul a helyzet szülte komikus cselekmények sora... 
 
A romantikus vígjáték egyik főszereplőtől sem áll távol, sőt, Sandra Bullock és Hugh Grant régi vágya volt, hogy egy ilyen műfajú filmben együtt játszhasson. A Bullockkal más produkciókban már együtt dolgozó Mark Lawrence a forgatókönyv írásakor eleve erre a két színészre gondolt lehetséges főszereplőként, s mit tesz Isten - vagy a rendező-forgatókönyvíró akarata - ezen elképzeléséhez tartotta is magát. Hogy ezúttal mennyire hozott jó döntést, azt mindenki döntse el maga. 
 
 
B.E.
2005.09.18
|
Two Weeks Notice
amerikai romantikus vígjáték, 100 perc, 2002
Egy önállótlan milliomos és talpraesett ügyvédnője eddig egymásra voltak utalva, most változik a helyzet. Van-e olyan, hogy már túl késő szerelmet vallani?
Rendező:

Marc Lawrence

Színész:

Sandra Bullock
(Lucy Kelson)

Hugh Grant
(George Wade)

David Haig
(Howard Wade)

Alicia Witt
(June Carver)

Heather Burns
(Meryl Brooks)

Dana Ivey
(Ruth Kelson)

Robert Klein
(Larry Kelson)

Dorian Missick
(Tony)

Katheryn Winnick
(Tiffany)

(8 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.