Kedvenc helyek

Blondie: Video Hits

A Capitol kiadó Video Hits című új DVD-sorozatában a cég hajdani nagysikerű előadóinak (Megadeth, Poison, Paula Abdul stb.) szentelt olcsó kiadványokra hat-hat klip kerül az adott művész karrierjéből, tehát félóránál is kevesebb anyag, ráadásul minden extra nélkül - elvileg arra találták ki, hogy kedvet csináljon a szóban forgó előadók aktuális válogatáslemezeihez vagy újrakiadásaihoz.


A sorozatba bekerült a Blondie is, az a zenekar, mely elsők között ismerte fel a videoklipek erejét, fontosságát és marketingszerepét (még ha mai szemmel nézve maguk a videók nem is jelentősek, egyszerű performansz- és imázsklipek csupán). Debbie Harryék voltak az elsők, akik egy teljes albumot klipesítettek, de a New York-i CBGB klub art-punk közegéből a slágerlisták csúcsáig jutó szőke ciklon és jóvágású zenészei élen jártak a crossover fúzióban is: Atomic és Heart Of Glass című dalaikkal az újhullámot bevitték a diszkóba, óriási sikerrel dolgozták fel a reggae-klasszikus The Tide Is High-t, a funkos Rapture-ben pedig az énekesnő egy rapbetéttel is megpróbálkozott - aminek az eredménye a raptörténet első No.1 slágere lett.

Az említett dalok szerencsére mind szerepelnek a kiadvány hat videoklipje között, akárcsak a punkos Hanging On The Telephone, illetve a hatvanas évek görlgruppjainak pophagyományait new wave-esre felturbózó Dreaming (ami kiválóan mutatja, hogy Clem Burke milyen állat módon püfölte dobjait). Ez a hat szám azonban nagyon kevés egy ilyen gazdag és úttörő videográfiával bíró zenekartól - aki Blondie-DVD-re vágyik, inkább a Greatest Video Hits című 2002-es kiadványt keresse, mert azon 16 klip kapott helyet.
QQQ

EXTRÁK:
Semmi.

2005 Hossz: 22 perc Kiadó: EMI Hang: angol sztereo
Déri Zsolt
2005.10.05
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.