Petőfi pince

Sopron, Petőfi tér 3.
Sopron
A Petőfi pince igazi mesebirodalom, ahol a jó borokról, a testet-lelket melengető kóstolgatásról regél minden. Erről mesélnek a több száz éves prések, az óriás fahordók, a kalandos pince minden szeglete.
Talán a soproniak közül is kevesen tudják, milyen tágas boros pincerendszer húzódik meg a Petőfi tér 3. szám alatt. Egymás mellett terpeszkednek a tradicionális fahordók, előttük több hosszú asztalsor kígyózik. A kisebb társaságoktól kezdve az akár száz fő feletti csoportokig mindenkit emlékezetes borkóstoló vár a belvárosi boros pincében. Ide nem lehet csak úgy betérni, ez nem egy hagyományos vendéglátóhely. Itt egész évben szervezett borkóstolót tartanak, amely minden alkalommal különleges, egyedi, felejthetetlen.

Még bort sem kell kortyolgatni ahhoz, hogy a múltról oly szemléletesen árulkodó pince elvarázsolja a látogatót. Nyugalom, egy kevéssé tapasztalható életminőség járja át a vendégeket már a pincében való séta során is. Aztán a legjobb soproni borok kortyolgatása koronázza meg az itt töltött időt. A pince lelke, nagy mesélője: Károlyi Gyula az a fajta bortisztelő ember, akit a nemes nedű minden vonatkozása izgat, így sommelier végzettséggel is rendelkezik és örökösen képzi magát a témában. A pince nagy erénye, hogy nem csupán egyetlen termelő választékát kínálja, hanem a környék legjobb pincészeteinek legjavát nyújtja egy-egy kóstoló alkalmával. Sőt, a sógorok borától sem zárkózik el. Bár a helyi borok a pincében a főszereplők, ám az ínyenceket érdekelheti, hogy az osztrák termelők milyen itókákkal rukkolnak elő.

A jófajta borokhoz házias falatkákat kínál a Petőfi pince, így az ízes disznósajtok, házi kolbászok, sajtok falatozása közben még jobban csúsznak a zamatos borok. Játékos, jó hangulattal átitatott itt egy-egy borkóstoló, ahol az italok felvezetője mindig egy-egy apró érdekességgel, különleges információval is szolgál az újabb-és újabb korty bor mellé. A gyertyával sejtelmesen megvilágított pincerendszer méltó a soproni borokhoz, méltó a kóstolgatásukhoz. Olyan hely, amelyben még rengeteg lehetőség rejlik, és amely a jövőben minél sokoldalúbban szeretné kihasználni remek adottságait.

Sopron, Petőfi tér 3.
Tel.: 06-30/959-4143


Borkóstoló öt-féle borral, élőzene, sajttál tíz főtől: 1200 Ft/fő
Róka
2005.10.18
|


Fesztiválok

Tihanyi Szabadtéri Játékok 2017. Tihany, 2017. június 23. - július 13.

Víz, Zene, Virág Fesztivál 2017 Tata, 2017. június 23 - 25.

CSTP Feszt Budapest, 2017. június 24 - 27.

Múzeumok Éjszakája Budapest, 2017. június 24., szombat

Múzeumok Éjszakája 2017 Budapest, 2017. június 24., szombat

Játék
Először érkezik Magyarországra a világszerte óriási sikerrel turnézó dél-afrikai Soweto Gospel Choir.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.