Star Trek - Nemezis

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (8)
Jézusom! Abban biztos vagyok, hogy megvan ez a film, de én azt hittem, láttam is, ám most, elolvasva a tartalmát semmi sem rémlik az egészből! Gyorsan összefoglalom azért, hátha az segít.
A nagyszerű Picard kapitány (a szintén zseniális, Shakespeare szerepekhez szokott Patrick Stewart) és az Enterprise űrhajó legénysége új missziót teljesít a Föderáció részére. Mivel mindig ezt csinálják, ebben semmi újdonság nincsen. Elérkezik az az esemény is a fedélzeten, amit a sorozat és több mozifilm óta várva várnak a Trekkerek, Riker (az évekkel kicsit alkoholpuffadttá lett Jonathan Frakes) és Deanna Troi (Marina Sirtis) esküvője. A mézesheteket viszont megtöri egy újabb fenyegetés. Ezúttal nem klingonok az ellenfelek, ők már régóta szövetségre léptek az emberiséggel, még ha a bizalom törékeny is.  
 
A gonosz romulánok erőszakos faja lesz a főellenség. A Romulus nevű bolygó új prétora, a Picard-klón Shinzon béketárgyalásokat akar kezdeni a Föderációval, amit csak időhúzásnak használ, mert közben szövetségeseivel mégis megtámadja az Enterprise számítógéprendszerét, és orvul foglyul ejti Picardot. A kapitány genetikai adottságaira van szüksége ahhoz, hogy tovább élhessen. Azt nem értem világosan, hogy miért pont az övére, de biztosan kiderül. Bízom benne. Egy napon viszont átveheti teljesen Picard lényét. A kapitány élete legnehezebb helyzetébe kerül, amikor szembesül fiatal, szép és gonosz önmagával. Itt már teljesen elvesztettem a fonalat, és ha mégis láttam a filmet, tuti kegyetlen dekoncentrált voltam, ha lehet így mondani. Mindenesetre Picard újraértékeli életét, ám nem gondolkodhat sokáig, mert szokás szerint a Föld sorsa forog veszélyben...Hát, ezt is kíváncsian várom! 
 
háopépé
2005.11.11
|
(8 kép)


Filmek a TV-ben
21:50
V.C. Andrews: Virágszirmok a szélben
amerikai játékfilm, 2014
22:00
Hegylakó 4: A játszma vége
amerikai akciófilm, 2000
22:15
Hamu
kínai krimi, 2017
22:25
Az élet ízei
amerikai romantikus film, 2014 (ism.)
22:40
Halloween 2.
amerikai horror, 2009
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
21:27
Pat a kutya
2017, I. évad, 71. rész: Madárbüfé
21:30
Trollok - A dallam szól tovább
I. évad, 12. rész: A parti játékok
21:30
Gumball csodálatos világa
2011, II. évad, 231. rész: Halloween
21:30
Hupikék törpikék
amerikai-belga rajzfilm-sorozat, 90. rész
21:34
Pat a kutya
2017, I. évad, 72. rész: A park fantomja
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.