Tim Burton: A halott menyasszony

Corpse Bride, 2005 Színes, feliratos angol animációs film, 78 perc
Kevés olyan rendező van manapság, akiről bármikor szívesen hallunk, és akinek minden új munkájának örülünk, még akkor is, ha néha derekasan mellényúl. Tim Burton tutira ilyen.


Van a pasasban valami, ami lenyűgöző: talán a képesség, hogy újra és újra egy saját, külön bejáratú világot teremtsen. Az Ollókezű Edward, az első két Batman mozi, az Ed Wood és legfőképp Az Álmosvölgy legendája mind olyan filmek, amelyekhez hasonlót senki más nem tudna létrehozni. Hősei egyszerre komikusak - néha a szánalmasság hátárát súrolva - és fennköltek, de semmiképp nem evilágról valók. Szörnyszülöttek, szuperhősök, őrült zsenik vagy éppen halott menyasszonyok, ha már itt tartunk. És ugyan ki más készítene rajzfilmet egy oszlófélben lévő hölgyeményről, mint Tim Burton?

Mielőtt bárkit elriasztanánk, nem árt leszögezni, hogy bár a szóban - és sírban - forgó menyasszony, bizonyos Emily ugyan helyenként hiányos, attól még egészen szemrevaló, mondhatni jól áll neki az enyészet. Ezért is van, hogy az őt véletlenül megtaláló és még véletlenebbül eljegyző hús-vér Victor furcsa helyzetben találja magát. A poétikus hajlammal megvert fiúnak ugyanis van már jegyese, akinek csak az egyik szexepilje, hogy él is, de Victor segíteni szeretne a szomorú sorsú Emilynek is, márpedig a két project összeegyeztethetetlennek tűnik. Már csak azért is, mert hősünk a túlvilágon rekedt! A hagyományos stop motion eljárással készült filmet 55 héten át rakták össze, összesen 109440 beállítással dolgozva, ami jól illusztrálja, hogy mennyi energia és odafigyelés kellett hozzá. És a látvány tényleg bámulatos, a legkisebb részlet is életre kel és különleges hangulatot áraszt, csak a történet lett egy picikét visszafogott. Ez persze jó hír azoknak, akik rühellik, ha ijesztgetik őket - én még többet is kibírtam volna!
Vízer
2005.11.16
|


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
18:10
A Da Vinci-kód
amerikai thriller, 2006
18:10
A nyughatatlan
amerikai dráma, 2005
18:15
A nő, aki előttünk jár
amerikai film, 2017
18:30
A 22-es csapdája
amerikai háborús film, 1970
18:45
Galaktikus támadás
amerikai sci-fi, 1996
Balatoni ajánlónk bióban! Badacsonyi futás (meg még sok más helyszínen is), gyenesdiási VW bogártalálkozó, Iszkiri zenekar a siófoki Plázson, Zamárdi B-my-lake és még sok sok program! #badacsony #dulorefutunk #iszkirizenekar #karavankemping #gyenesdias ##vwbogár #bogártalálkozó #bmylake
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.