Trattoria Chianti

Veszprém, Csermák u. 13.
Veszprém
Na, én már azóta a tavaszt várom, hogy az első hideg őszi fuvallat arcon csapott. Azoknak, akik velem egy cipőben (lassan hótaposóban) járnak, kell néhány, a napsütéses napokat, melegebb égtájakat megidéző momentum ahhoz, hogy kibekkeljük a köztes hónapokat.

Kapcsolódó cikkek

Ebben is segíthet a Trattoria Chianti, melynek megálmodói nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy elhozzanak Veszprémbe egy darabot a napsütötte Toszkánából. Ha a Ponte Vecchio és a pisai ferde torony a helyén maradt is, azért jut bőven a jóból a betérő vendégeknek.

A Chianti a reneszánsz szülőföldjét annak méltán híres konyhájának és borainak ízeivel, zamataival próbálja megidézni. Az eredeti alapanyagokból (a sonka tényleg pármai, a tészta de cecco, a mozarella és a parmezán is a legjobb fajtából való) az olasz mesterszakács fortélyait elleső kollégák varázsolnak remekeket: a saláták, pizzák, hal- és húsételek, a tengernyi tésztaféle hosszú sorát, a csábító édességekről nem is beszélve.

Kóstold meg a tejfölös vargányakrém-levest tésztagombóccal, próbáld ki milyen a keresztapa spagettije vagy a forró almatorta madártejfagylalttal, és mindjárt szebb színben látod a világot. A félévente frissülő menüben a hideg napok eljövetelével kalóriadúsabb fogások kerülnek előtérbe.

Az étterem - ételei mellett - joggal büszke a boraira is. A pincében a toszkán lankák jellegzetes borai (chianti, montalcino) mellett a világ számos más híres (francia, kaliforniai és természetesen honi) bortermelő vidékének nedűi is megtalálhatók. Akik szeretnének behatóbban is megismerkedni a borokkal és kultúrájukkal, azoknak jó szívvel ajánlom a csoportos kóstolókat, melyek alkalmával egy bortudor somelier, valamint jófajta sajtok és sonka társaságában ismerkedhetünk a borospince kincseivel.

Aki másféle itókára vágyik, az felhajthat egy kupica grappát, kortyolgathat a folyékony napsugárból, a limoncellóból, de megkoronázhatja a vacsorát francia pezsgővel is (pl. Moët & Chandon).

A kulináris élvezeteknek a toszkán vendéglőket megidéző környezetben hódolhatunk. A téli hónapokban a kandallónál is megmelegedhetünk, s ha sikeresen átvészeltük a borús időket, a nyári melegben már a teraszon is eltölthetjük a sziesztánkat. Hétvégenként az étel-ital mellé programot is szervíroznak, hol egy zongorista közreműködésével, hol latin zene és tánc formájában. Ci vediamo!

Trattoria Chianti
Veszprém, Csermák u. 13.


Előételek: 550-2190 Ft; Levesek: 560-640 Ft; Tészták: 910-2060 Ft; Pizzák: 880-1390 Ft; Csoportos borkóstoló: 2600 Ft/fő-től
karel gott
2005.11.29
|


Fesztiválok

Szánsájn Fesztivál 2018 Budapest, 2018. június 7. - július 1.

PIM Nyári Fesztivál 2018 Budapest, 2018. június 17 - 30.

Játék
2018. július 4-7-ig az Anna and the Barbies zenekar szervezésében idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Woodstock az Ugaron „szabadság-fesztivál”, melynek az ópusztaszeri Akhal Ménes ad otthont.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.