Kedvenc helyek

Live 8

A műholdakon át másfélmilliárd nézőhöz eljutó 1985-ös Live Aid szuperkoncert az emberiség történetének legnagyobb kollektív eseménye volt - és húsz évvel később, 2005. július 2-án a kilenc fő helyszínen zajló Live 8 mindezt megduplázta!


A fő szervező ismét Bob Geldof, a cél ismét Afrika megsegítése volt, a fellépőket ezúttal talán jobb ízléssel is válogatták, sőt a jeles alkalomra még a Pink Floyd nagy felállásának tagjai is kibékültek több mint két évtized után. A négylemezes DVD-kiadvány százdalnyi főprogramjába beválogatott hatvanvalahány előadó közül a másik csúcspontot a Scissor Sisters jelenti, de akadnak érdekes alkalmi párosítások is (Paul McCartney a U2-val, majd George Michaellel, Richard Ashcroft a Coldplay-jel, Stevie Wonder a Maroon 5 frontemberével, Elton John a totálisan betépett Pete Dohertyvel - ez utóbbi katasztrofális).
QQQQ

EXTRÁK

További nyolc előadó egy-egy felvétele (az Audioslave-től kettő is). Pink Floyd-interjúrészletek és betekintés a zenekari próbába (8 perc). Színpad mögötti felvételek a Hyde Parkból (16 perc). 79 percnyi a négy nappal későbbi edinburghi Live 8 Final Push stadionkoncertből (még további tíz előadóval), ahol Bono felmutatja egy dobozban az összegyűlt 38 millió aláírást. A komikus Ricky Gervais kis tréfája Phil Collins rovására. Két afrikai kampányfilmecske egy-egy Who- és Travis-dalra vágva. Egy 12 oldalas füzetke Geldof üzenetével.
QQQQ

2005 Hossz: 461 perc Kiadó: EMI Hang: angol 5.1 + DTS Feliratok: angol, francia, német, holland, olasz, spanyol, portugál
Déri Zsolt
2005.12.08
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.