Jövőre, veled, itt!

Budapest, Budapesti Operettszínház, április 24. 19:30
Az alapötlet nagyszerű. Két ember véletlenül összetalálkozik, első látásra egymásba szeretnek, de egyikük sem akarja otthagyni a családját, élik tovább az életüket.
Viszont minden évben valamilyen ürüggyel elszöknek otthonról, és egy hétvégét együtt töltenek ugyanabban a szállodában, huszonöt éven keresztül évente egyszer találkoznak. Bernard Slade ötletének a jó alapötletek sorsa jutott: a sikeres darabból film (Same Time, Next Year - 1978) és musical is készült, sőt megíródott a folytatása is a huszonöt év utáni további tizenhét évről.

A prózai változatot gyakran játsszák magyar színpadokon is, például a hetvenes évek végén a Madách Színház előadása legendás háromszázas szériát ért meg, Schütz Ilával és Sztankay Istvánnal a főszerepben. Remélhetőleg szintén sokáig műsoron marad a Budapesti Operettszínház Súgó Raktárszínházában a musicalváltozat is, amelyet Janza Kata és Bereczki Zoltán adnak elő.
baltazár
2005.12.06
|


Játék
Az Iparművészeti Múzeum a kezdetektől fogva egyaránt gyűjti a magyar és egyetemes, a régi és kortárs iparművészeti alkotásokat.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.