King Kong

King Kong, 2005 Színes, magyarul beszélő új-zélandi-amerikai filmdráma, 188 perc
Adott egy rendező, aki kilencéves kora óta szerelmes egy hatalmas majomba, pályája elején a fél világot elbűvölte egy morbid-vicces zombifilmmel (Hullajó), már tíz évvel ezelőtt is konyított a számítógépes animáció játékfilmes alkalmazásához (Mennyei teremtmények), és az elmúlt években olyan kritikai-anyagi sikereket ért el (A Gyűrűk Ura-trilógia), hogy producer legyen a talpán, aki munka közben beszól neki. Mi kellhet még egy sikeres King Kong-feldolgozáshoz?


Hollywood egyik legeredetibb karakterszínésze (Jack Black - Narancsvidék, Rocksuli), egy kutyaszemű antibálvány (Adrien Brody - Az őrület határán, A zongorista) és az a színésznő, aki még Jessica Lange-nél is szerelmesebben tud nézni (Naomi Watts - Mulholland Drive, A kör). Meg persze egy hatalmas gorilla, aki/ami úgy mozog, akár Gollum, és olyan szeretnivaló, mint a SZUKU a Balaton-parton.

Peter Jackson semmit nem bízott a véletlenre, amikor belevágott az 1933-as klasszikus - kétszeresen - korhű feldolgozásába. Kétszeresen, egyrészt, mert a gazdasági válsággal küszködő harmincas évek elején játszódik, másrészt, mert a mai kor legkomolyabb vizuális elvárásaihoz igazodik, amikor eszméletlen mennyiségű digitális trükkel vonja be a nézőt ebbe az emberfeletti szerelmiháromszög-történetbe. A rendező legjobb tudása szerint meséli el, hogy számára annak idején mit jelentett az eredeti King Kong felfedezése, és megkönnyíti a mai generációknak, hogy nekik is legalább ekkora élményt nyújtson a Szépség és a Szörnyeteg reménytelen küzdelme egy olyan világgal szemben, melyben csak a szerencsések nyerhetnek megváltást. Tegyünk mi is úgy, ahogy Jackson, aki feltehetőleg egy műanyag gorillát szorongatva ül be a vászon elé, és szájtátva-remegve csodálja annak a szőke teremtésnek a játékát, aki már a Mulholland Drive óta bitorolja a modern Hitchcock-dívák trónját.
csmozi
2005.12.08
|
(17 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
Tűzparancs
amerikai akciófilm, 1996
18:30
Zorro
olasz-francia kalandfilm, 1975
18:40
A galamb
török film, 2018
18:40
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.