Andy Vajna újra Magyarországon forgat

Andrew G. Vajna magyar-amerikai filmproducer jövő februártól az 1956. december 6-i véres szovjet-magyar vízilabda elődöntőről készít filmet, melynek forgatókönyvét Joe Eszterhas (Flashdance, Elemi ösztön) jegyzi, direktora pedig a Csak szex és más semmi rendezője lesz.
Valószínűleg sosem gyűlt még össze annyi olimpiai bajnok egy moziban, mint december 6-án a Puskinban: Andrew G. Vajna magyar-amerikai filmproducer ugyanis az ‘56-os melbourne-i, valamint a 2000-es sidney-i és a 2004-es athéni vízilabda aranycsapat társaságában jelentette be, hogy újra Magyarországon forgat.

A meghívottak közül az előbbiek filmje témáját, utóbbiak pedig a szereplőit adják. A Szabadság, szerelem című film ugyanis 1956 őszén játszódik, szereplői pedig az olimpiára készülő vízilabdázók. Egyikük, Karcsi az edzések helyett vadul udvarolni kezd egy műegyetemista lánynak, akinek azonban fontosabb dolga van a flörtölésnél: a forradalom odaadó híve, és így a kezdetben csupán könnyű kalandot kereső vagány sportoló a nyomában járva szintén eljut az ‘56-os októberi események legfontosabb színtereire, hogy lassacskán őt is magával ragadja a lelkesedés. A történet csúcspontja a legendássá vált december 6-i véres szovjet-magyar elődöntő.

A Budapest utcáitól a melbourne-i olimpiai medencéig ívelő történettel a producer elsősorban a fiatalokat szeretné megszólítani: tervei szerint a film szerethető hőseivel mostani kortársaik is azonosulni tudnak majd. A forgatókönyvet Joe Eszterhas készítette, majd Gárdos Éva, Bereményi Géza és Divinyi Réka dolgozta át. A rendező Goda Krisztina (Csak szex és más semmi), az operatőr Vecsernyés János lesz, a látványért ifj. Rajk László, a jelmezekért Pásztor Beatrix felel. A forgatás februárban kezdődik, a bemutatóra 2006. október 23-án kerül sor.(IC Press)
2005.12.09
|


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Filmek a TV-ben
18:25
A Sárkánykapu repülő kardjai
kínai akciófilm, 2011
18:25
Miss Hanoi
cseh krimi, 2018
18:30
Kemény ügy
ausztrál kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:30
Scooby-Doo: Kék Sólyom maszkja
amerikai animációs film, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.