Golden Globe-jelölések

A napokban kihirdetett, elő-Oscarként is emlegetett Arany Glóbusz-díjak idei jelöltjei közt több olyan filmet is találunk, melyek hamarosan hazánkban is láthatóak lesznek.
Így például a legjobb drámai film jelöltjei közt szereplő Brokeback Mountain, Ang Lee korábban már díjazott rendezése, Az elszánt diplomata Ralph Fiennesszal és Woody Allen új munkája, a Match Point.

A legjobb vígjátékok közt találjuk többek közt a Mrs. Henderson Presents című filmet és a Jane Austen regényéből készült Büszkeség és balítéletet, a legjobb rendező díjáért pedig Ang Lee, Woody Allen és Fernando Meirelles, Az elszánt diplomata direktora versengenek Peter Jacksonnal, a King Kong és Steven Spielberggel, a részben hazánkban forgatott München rendezőjével.

Heath Ledgert, a Brokeback Mountain színészét a legjobb drámai férfi főszereplő, Gwyneth Paltrow-t - akit hamarosan a Bizonyításban láthatunk - a legjobb drámai női főszereplő díjára jelölték. Judi Dench a legjobb vígjátékbeli női főszereplő díjára lehet esélyes a Mrs. Henderson Presentsben nyújtott alakításával. Vele Keira Knightley (Büszkeség és balítélet) is versenyben áll. Az epizódszereplők közt jelöltekként mások mellett Scarlett Johanssont (Match Point), Rachel Weiszt (Az elszánt diplomata), Michelle Williamst (Brokeback Mountain) és Bob Hoskinst (Mrs. Henderson Presents) találjuk.

A legjobb eredeti forgatókönyv Arany Glóbuszáért a Brokeback Mountain, a München és a Match Point is versenyben áll. A Brokeback...-et a legjobb eredeti filmzene és a legjobb betétdal díjára is jelölték. A King Kong szintén szerepel a legjobb eredeti filmzene jelöltjei közt.(SPI, UIP)
2005.12.15
|


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
18:05
Átejtve
amerikai romantikus vígjáték, 2018
18:10
Só, bors, szerelem
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:15
Asterix Amerikában
francia-német animációs film, 1994
18:15
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1977
18:25
Kiképzőtábor
amerikai-német akciófilm, 2003
First Festival Mexicano - ma délután és este. Sörbemutató zene és ételek. Itt ma jó lesz bulizni! #cornjuan #firstfestivalmexicano #mexikó #mexikóisör #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.