Narnia krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény

olvasói
8/10 (2)
Bár Frodó úrfi és barátai rég elhajóztak a tündékkel, és Harry Pottert is lekötik hirtelen felpezsdülő hormonjai, mégsem maradunk mindenféle félszerzet, mesebeli szörnyeteg és egyéb csodalény nélkül az ünnepekre!
A hosszú című film ugyanis legalább annyi csodálatos lénnyel benépesített világba visz el minket, mint a két fenti mozi együtt, és e világ neve Narnia. Ide téved a négy Pevensie testvér, két fiú és két lány, akiket a németek bombázta Londonból egy idős rokon porlepte házába menekítettek. Ebben a házban áll az öreg ruhásszekrény, ami átjáróként szolgál a hó és jég fedte Narniába, amely a Fehér Boszorkány átkát nyögi, és ahol az ország lakói egy próféciának köszönhetően szabadítóként üdvözlik az idecsöppent gyerekeket. De a Fehér Boszorkány is résen van, kiveti a hálóját hőseinkre, hogy megakadályozza, hogy csatlakozhassanak Aslan, a száműzött oroszlánkirály seregéhez. És ami egy óriási frizsider-reklámként indul, az hamarosan vérbeli kalanddá változik! 
 
Andrew Adamson - aki a Shrek rendezése során már elég tapasztalatot szerzett a nagy, büdös és mégis barátságos lények létrehozásában - ügyes kézzel vezeti hőseit szerteágazó és izgalmas útjukon úgy, hogy még arra is jut ideje, hogy árnyalja az egyes szereplők karakterét. A gyerekszínészek pedig a vártnál jobban állják a sarat, az egyszerre három óriáscég által összerakott képi világ pedig minimum lélegzetelállító! 
 
A nálunk kevésbé ismert C. S. Lewis könyvén alapuló Narnia krónikái több síkon is működik, mint a felnőtté válás tanmeséje vagy erkölcsi parabola a jó és rossz küzdelméről. De a film igazi vonzereje mégiscsak az, hogy a mindent eldöntő végzetes csatában kentaurok, szatírok és főnixmadarak harcolnak csatabárdos minotauruszok, böszme óriások és randa törpék ellen ellen! Ezzel pedig nagyot hibázni nem lehet!
Vízer
2005.12.15
|
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
amerikai fantasy, 143 perc, 2005
Négy eltévedt testvér egy mesebeli ország mindent eldöntő háborújának kellős közepébe csöppen, ahol kentaurok, griffmadarak és szatírok csatáznak még náluk is furcsább teremtményekkel.
Rendező:

Andrew Adamson

Színész:

Tilda Swinton
(Fehér boszorkány)

Georgie Henley
(Lucy Pevensie)

Skandar Keynes
(Edmund Pevensie)

William Moseley
(Peter Pevensie)

Anna Popplewell
(Susan Pevensie)

James McAvoy
(Mr. Tumnus)

Jim Broadbent
(Kirke professzor)

James Cosmo
(Christmas apa)

Forgalmazza: Fórum Hungary
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
13
K
14
Sze
15
Cs
16
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.