Művész kölcsönbe

Egyik legtitkosabb vágyam (volt, mert ezennel megosztom mindenkivel), hogy reggel felkelvén ne a Dunát pillantsam meg elsőnek, ha kinézek az ablakon, hanem a Canal Grande-t. Erre rögtön rá lehet vágni, hogy nagy jódolgomban nem tudok már mit kitalálni, de az kétségtelen, hogy Velencében felébredni azért egészen más, mint a budai rakparton, különös tekintettel arra az elképesztő forgalomra, amit Budapest jó érzékkel éppen a folyópartjára terelt.

Linkek


Oravecz Tímea már hosszú évek óta él Velencében, ott fejezi be lassan a tanulmányait. Egy rövid időre az Ernst Múzeum egyik ablaksorát nyitja rá az inkriminált csatornára. A Gemine Muse - Iker Múzeumok program keretében állt most ki Budapesten. "8 európai ország 37 múzeuma megnyitja kapuit 108 fiatal művész előtt, egy kiállítássorozattal, melynek alkotásait a múzeumok gyűjteményének főművei vagy maguk a múzeumok inspirálják. A kortárs és a régmúlt művészetének dialógusa ez. Kapcsolat különböző korok és generációk művészeinek kifejezési formái között: a múlttól kezdve a jelenen át a jövőig. Egy projekt, amely egyedi módon segíti elő az európai kulturális örökség megismerését."

Magyarországot idén nem Oravecz Tímea képviseli (hiszen ő velencei művészként állt itt most ki), hanem Filp Csaba, aki a thesszalonikii Bizánci Kultúra Múzeuma egy alkotásához, Polgár Botond pedig a velencei Természettudományi Múzeum gyűjteményéhez kötődik munkájával, valamint Baglyas Erika, aki viszont helyben, azaz az Ernst Múzeumban „marad”.

Oravecz Tímeán kívül még egy művészt vehettünk „kölcsön”, ez pedig Maria Glyka, Thesszalonikiból, aki az Ernst Múzeum mostani Vásárcsarnok-os kiálltását gazdagítja műveivel. Ezen a fő, nagy kiállításon kell megkeresni (ezt sajnos szó szerint kell venni) a fiatal művészek alkotásait.Helyszín: Ernst Múzeum (VI. Nagymező u. 8.)
2005.12.16
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Ahol a héten érdemes...
 
Budapest, Belvárosi Színház, április 10. 20:00
 
Budapest, Bálna, Várható nyitva tartása: április 10.-június 27.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.