Művész kölcsönbe

Egyik legtitkosabb vágyam (volt, mert ezennel megosztom mindenkivel), hogy reggel felkelvén ne a Dunát pillantsam meg elsőnek, ha kinézek az ablakon, hanem a Canal Grande-t. Erre rögtön rá lehet vágni, hogy nagy jódolgomban nem tudok már mit kitalálni, de az kétségtelen, hogy Velencében felébredni azért egészen más, mint a budai rakparton, különös tekintettel arra az elképesztő forgalomra, amit Budapest jó érzékkel éppen a folyópartjára terelt.

Linkek


Oravecz Tímea már hosszú évek óta él Velencében, ott fejezi be lassan a tanulmányait. Egy rövid időre az Ernst Múzeum egyik ablaksorát nyitja rá az inkriminált csatornára. A Gemine Muse - Iker Múzeumok program keretében állt most ki Budapesten. "8 európai ország 37 múzeuma megnyitja kapuit 108 fiatal művész előtt, egy kiállítássorozattal, melynek alkotásait a múzeumok gyűjteményének főművei vagy maguk a múzeumok inspirálják. A kortárs és a régmúlt művészetének dialógusa ez. Kapcsolat különböző korok és generációk művészeinek kifejezési formái között: a múlttól kezdve a jelenen át a jövőig. Egy projekt, amely egyedi módon segíti elő az európai kulturális örökség megismerését."

Magyarországot idén nem Oravecz Tímea képviseli (hiszen ő velencei művészként állt itt most ki), hanem Filp Csaba, aki a thesszalonikii Bizánci Kultúra Múzeuma egy alkotásához, Polgár Botond pedig a velencei Természettudományi Múzeum gyűjteményéhez kötődik munkájával, valamint Baglyas Erika, aki viszont helyben, azaz az Ernst Múzeumban „marad”.

Oravecz Tímeán kívül még egy művészt vehettünk „kölcsön”, ez pedig Maria Glyka, Thesszalonikiból, aki az Ernst Múzeum mostani Vásárcsarnok-os kiálltását gazdagítja műveivel. Ezen a fő, nagy kiállításon kell megkeresni (ezt sajnos szó szerint kell venni) a fiatal művészek alkotásait.Helyszín: Ernst Múzeum (VI. Nagymező u. 8.)
2005.12.16
|


Film premierek

A kém, aki dobott engem

amerikai akcióvígjáték, 117 perc, 2018

Szoba gyerekkel kiadó

francia vígjáték, 105 perc, 2018

Skate Kitchen

amerikai filmdráma, 100 perc, 2018

Nem vagyok boszorkány

angol-francia-német filmdráma, 93 perc, 2017

Eldorádó

német-svájci dokumentumfilm, 90 perc, 2018

Az elrabolt hercegnő

ukrán animációs film, 85 perc, 2018

A védelmező 2.

amerikai akcióthriller, 121 perc, 2018
Ahol a héten érdemes...
Budapest, A38 Hajó, június 4. - szeptember 3.
 
 
augusztus 16 - 22.
 
Székesfehérvár, Nemzeti Emlékhely, augusztus 18., 19., 21h
 
Budapest, Óbuda, június 15. - augusztus 31.
Játék
Az emlősszakértő Davis (Dwayne Johnson) különleges és szoros kapcsolatot alakított ki George-dzsal, a hihetetlenül intelligens ezüsthátú gorillával, amit egészen kölyökkora óta gondoz.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.