Játszik még a szív

olvasói
(0)
A tinivígjátékokban (Óvszerháború, Buli az élet) és tinihorrorokban (Tudom/Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron) megismert Jennifer Love Hewittot az angol John Hay filmjében pulikutyahajzattal és az eddig megszokottnál nagyobb fenékkel láthatjuk viszont.
A texasi születésű színésznő a romantikus vígjátékban ráadásul a legszebb brit kiejtéssel játszik még a saját és mások szívével. És ha azt is eláruljuk, hogy partnerei a filmben Dougray Scott (Ripley és a maffiózók, Fekete víz), Jimi Mistry (A Kelet az Kelet) és Branka Katic (a Macska-jajból!!!), akkor már biztos, hogy senki sem bír majd a kíváncsiságával és már csak a szokatlan párosítások miatt is megnézi az opust. 
 
Az ártatlannak induló és egy ideig egy bizonyos izgalmi szint alatt maradó történet pedig bővelkedik a merészebbnél merészebb fordulatokban. Az egész egy vicces képeslappal kezdődik, amin a 'retek` körül bonyolódik egy szójáték, és amit egy férfi küld legjobb barátja feleségének. Majd - a forgatókönyvíróval együtt - hagyhatjuk a retket a fenébe, és megnézhetjük, ahogy Alice Holbrook - aki látszólag tökéletes házasságban él sikeres ügyvéd férjével - egy, a nővérével kettesben töltött görbe estén gondol egyet, és - kis nyomásra - névtelen Valentin-napi üdvözlőlapot küld urának. A vicces húzás persze hűség (vagy hűtlenség?)-teszt akar lenni, szóval nagy az izgalom, amikor Mr. Holbrook eltitkolja a dolgot neje elől. A nemek harcának megfelelően ekkor a játékot már nem lehet abbahagyni, és különös szerepcserék, kavarások és szexis huncutkodások sorát kell kivárnunk, amíg ki-ki megkapja, ami jár neki (megtalálja a neki legmegfelelőbbet vagy éppen minden(ki)t elveszít). 
 
A libidónk nem csapja majd ki a biztosítékot, és valószínűleg a röhögőgörcs veszélye sem fenyeget senkit a nézők közül, de azért a Játszik még a szív szórakoztató kis darab. Mivel ma már nem készülnek olyan gyönyörű karácsonyi filmek, mint Az élet csodaszép, ez az érzelmes, kicsit langyos romantikus film biztos befutó lehet az ünnepek alatt.
fürkész
2005.12.20
|
The Truth About Love
angol romantikus vígjáték, 100 perc, 2004
Alice Valentin-napon kíváncsiságból névtelen üdvözlőlapot küld férjének, aki szerencsétlenségére eltitkolja felesége elől az esetet. Alice harcot indít férje ellen, hogy kiderítse, szeretőt tart-e. Romantika és cselszövés angol módra.
Rendező:

John Hay

Forgalmazza: FF Film


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.