Durr, durr és csók

olvasói
10/10 (2)
Cinikus magánnyomozók, a végzet kiszámíthatatlan asszonyai, téglafejű verőlegények és sötét titkokat rejtegető milliomosok a mozivásznon? Na ja, láttunk már ilyet sokat, de így megcsavarva még soha!
Ez a film összekacsintós, szemtelen és meglehetősen ügyes. Balfácán hősünk, Harry Lockhart (Robert Downey Jr.) pitiáner tolvajból lesz botcsinálta magándetektív és a mi kelekótya narrátorunk, aki kedve szerint csavar a történeten, igazít az eseményeken és másít meg problémás részeket. Harry a zsaruk elől menekülve esik be egy szereplőválogatásra, és ígéretes tehetségként kerül Los Angelesbe, ahol egy dörzsölt magánszimat, a különc Meleg Perry (Val Kilmer) mellé kell szegődnie, hogy belerázódjon új szerepébe. De többet kap, mint amire befizetett: két mutatós női hullát, egy régi, zűrös szerelme hirtelen felbukkanását, az ilyenkor szokásos életveszélyes fenyegetéseket, nagy kavarásokat, néhány kiadós verést, apró csonkításokat és további holttesteket. Nem csoda, hogy lassú felfogású hősünk nem győzi kapkodni a fejét - ahogy mi sem! 
 
Shane Black rendező még Az utolsó cserkész vagy a Halálos fegyver-széria forgatókönyvírójaként szerzett hírnevet, kívülről-belülről ismeri a film noir műfaját és egyszerre készített tisztelgést a régi nagyok előtt - a filmbéli fejezetcímeket is Raymond Chandlertől kölcsönözte -, meg egy saját lábán is megálló remek kis krimit. A trükk az, hogy a rég bevált klisékkel zsonglőrködve Black mindent idézőjelbe tesz és kifordít, ha pedig valami mégsem működik - és van pár komoly hézag a sztoriban -, akkor vigyorogva széttárja a kezeit, hogy csak vicc az egész. Ehhez pedig remek partner Robert Downey Jr., aki két elvonó között bármikor lenyom egy zseniális alakítást, no meg Val Kilmer, aki az elmúlt évek legjobb benyögéseiért felel. Nagggyon laza!
Vízer
2005.12.20
|
Kiss Kiss Bang Bang
amerikai krimi, 103 perc, 2005
Kevésbé összeszokott magánszimat páros kutat Hollywood kulisszái mögött, nyomukban nehézfiúk és rosszlányok, hullahegyek és tanácstalan nézők. De mi a rejtély titka, avagy tényleg vicc az egész?
Rendező:

Shane Black

Színész:

Robert Downey Jr.
(Harry Lockhart)

Val Kilmer
(Meleg Perry)

Michelle Monaghan
(Harmony Faith Lane)

Corbin Bernsen
(Harlan Dexter)

Dash Mihok
(Mr. Frying Pan)

Rockmond Dunbar
(Mr. Fire)

Shannyn Sossamon
(rózsaszín hajú lány)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

A kém, aki dobott engem

amerikai akcióvígjáték, 117 perc, 2018

Szoba gyerekkel kiadó

francia vígjáték, 105 perc, 2018

Skate Kitchen

amerikai filmdráma, 100 perc, 2018

Nem vagyok boszorkány

angol-francia-német filmdráma, 93 perc, 2017

Eldorádó

német-svájci dokumentumfilm, 90 perc, 2018

Az elrabolt hercegnő

ukrán animációs film, 85 perc, 2018

A védelmező 2.

amerikai akcióthriller, 121 perc, 2018
Játék
Az emlősszakértő Davis (Dwayne Johnson) különleges és szoros kapcsolatot alakított ki George-dzsal, a hihetetlenül intelligens ezüsthátú gorillával, amit egészen kölyökkora óta gondoz.
Filmek a TV-ben
18:05
Az óriásölő
amerikai kalandfilm, 2013
18:10
A szerelem illata
amerikai-belga-kanadai romantikus dráma, 2017
18:30
Grease
amerikai zenés vígjáték, 1978
18:50
A halál csöndje
olasz-francia western, 1968
18:50
Szakíts, ha bírsz
amerikai romantikus vígjáték, 2006
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.