Fűrész 2

olvasói
10/10 (1)
Nos, gondolom, a Fűrész 1 megvolt mindenkinek. Aki abban kibírta az eszement kegyetlenkedéseket, és a sztori csavarjait is eredetinek találta, az most sem fog csalódni. Azért a főcím előtti epizódban még ráhangolásként próbára tesznek bennünket az alkotók, hátha mégis ki akarunk szállni: egy, az első részből jól ismert „rejtvényfejtős” típusú csapdába került áldozatot látunk élete utolsó perceiben, aki nem hajlandó kivájni a saját szemét azért, hogy életben maradjon. Aki ezután a jelenet után is akar még rejtvényt fejteni fűrész módra, az meg is fogja kapni a magáét.
Az igen csak véres forgatókönyv egyébként nem a Fűrész folytatásának készült, csak amíg az irdatlan nagyot nem kaszált (fűrészelt) a pénztáraknál, ember nem volt, aki hajlandó lett volna legyártani. Amikor azonban kiderült, hogy erre aztán tényleg özönlik a nép, felkérték a forgatókönyv szerzőjét, a mostani film rendezőjét, Darren Lynn Bousmant, hogy alakítsa át kicsit fűrészesebbre az amúgy is vériszamos forgatókönyvet és legyen ebből egy második rész. 
 
Ezúttal tehát már rögtön az elején megismerkedünk a „rejtvényfejtős” gyilkossal, aki szinte meginvitálja magához a rendőrséget, hogy az ő kis barkácsműhelyéből, monitorokon figyelhessék meg, amint legújabb játékszere működésbe lendül. Egy házba nyolc embert zárt, akiknek rejtvényeket kell megoldaniuk és csapdákat kell kikerülniük ahhoz, hogy megmeneküljenek a mérges gáztól, amit bennlétük alatt kénytelenek belélegezni. A csapdában lévő emberek között van annak a rendőrnek a fia is, aki a nyomozást vezeti. 
 
Szóval egyrészt végigkövethetjük, hogy a nyolc ember hogyan veszti el lassanként az eszét attól, hogy olyan embertelen kihívások elé állítják, aminek kiagyalására csak egy Fűrész-film forgatókönyvírója képes, másrészt láthatjuk a barkácsműhelyben a „rejtvényfejtős” főgonosz és a nyomozást vezető rendőr pszichológiai csatáját. De igazából - ahogy azt az előző részben megtapasztaltuk - a lényeg nem ez, hanem azok a csavarok, amik a végén jönnek és amikről természetesen nem árulhatok el semmit, de érdemes kivárni őket, mert azért egyszer csak a fűrész is újra előkerül...
Odor Emilia
2005.12.20
|
Saw 2
amerikai thriller, 91 perc, 2005
A nagy sikerű parafilm folytatásában szerencsétlen hőseink gyilkos ideggáz elől szeretnének megmenekülni. Szeretnének.
Színész:

Donnie Wahlberg
(Eric Matthews)

Shawnee Smith
(Amanda Young)

Tobin Bell
(John Kramer)

Franky G
(Xavier Chavez)

Dina Meyer
(Allison Kerry)

Beverley Mitchell
(Laura Hunter)

Emmanuelle Vaugier
(Addison Corday)

Erik Knudsen
(Daniel Matthews)

Lyriq Bent
(Daniel Rigg)

Forgalmazza: Budapest Film


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
18:15
Légy a Valentinom!
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:20
Ilyen az élet
amerikai vígjáték, 2010
18:20
P.S. I Love You
amerikai romantikus vígjáték, 2007
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:40
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1976
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.