Fűrész 2

olvasói:
(0)
Nos, gondolom, a Fűrész 1 megvolt mindenkinek. Aki abban kibírta az eszement kegyetlenkedéseket, és a sztori csavarjait is eredetinek találta, az most sem fog csalódni. Azért a főcím előtti epizódban még ráhangolásként próbára tesznek bennünket az alkotók, hátha mégis ki akarunk szállni: egy, az első részből jól ismert „rejtvényfejtős” típusú csapdába került áldozatot látunk élete utolsó perceiben, aki nem hajlandó kivájni a saját szemét azért, hogy életben maradjon. Aki ezután a jelenet után is akar még rejtvényt fejteni fűrész módra, az meg is fogja kapni a magáét.
Az igen csak véres forgatókönyv egyébként nem a Fűrész folytatásának készült, csak amíg az irdatlan nagyot nem kaszált (fűrészelt) a pénztáraknál, ember nem volt, aki hajlandó lett volna legyártani. Amikor azonban kiderült, hogy erre aztán tényleg özönlik a nép, felkérték a forgatókönyv szerzőjét, a mostani film rendezőjét, Darren Lynn Bousmant, hogy alakítsa át kicsit fűrészesebbre az amúgy is vériszamos forgatókönyvet és legyen ebből egy második rész. 
 
Ezúttal tehát már rögtön az elején megismerkedünk a „rejtvényfejtős” gyilkossal, aki szinte meginvitálja magához a rendőrséget, hogy az ő kis barkácsműhelyéből, monitorokon figyelhessék meg, amint legújabb játékszere működésbe lendül. Egy házba nyolc embert zárt, akiknek rejtvényeket kell megoldaniuk és csapdákat kell kikerülniük ahhoz, hogy megmeneküljenek a mérges gáztól, amit bennlétük alatt kénytelenek belélegezni. A csapdában lévő emberek között van annak a rendőrnek a fia is, aki a nyomozást vezeti. 
 
Szóval egyrészt végigkövethetjük, hogy a nyolc ember hogyan veszti el lassanként az eszét attól, hogy olyan embertelen kihívások elé állítják, aminek kiagyalására csak egy Fűrész-film forgatókönyvírója képes, másrészt láthatjuk a barkácsműhelyben a „rejtvényfejtős” főgonosz és a nyomozást vezető rendőr pszichológiai csatáját. De igazából - ahogy azt az előző részben megtapasztaltuk - a lényeg nem ez, hanem azok a csavarok, amik a végén jönnek és amikről természetesen nem árulhatok el semmit, de érdemes kivárni őket, mert azért egyszer csak a fűrész is újra előkerül...
Odor Emilia
2005.12.20
|
Saw 2
amerikai thriller, 91 perc, 2005
A nagy sikerű parafilm folytatásában szerencsétlen hőseink gyilkos ideggáz elől szeretnének megmenekülni. Szeretnének.
Színész:

Donnie Wahlberg
(Eric Matthews)

Shawnee Smith
(Amanda Young)

Tobin Bell
(John Kramer)

Franky G
(Xavier Chavez)

Dina Meyer
(Allison Kerry)

Beverley Mitchell
(Laura Hunter)

Emmanuelle Vaugier
(Addison Corday)

Erik Knudsen
(Daniel Matthews)

Lyriq Bent
(Daniel Rigg)

Forgalmazza: Budapest Film


Film premierek

Have a Nice Day

kínai animációs film, 77 perc, 2017

Star Wars: Az utolsó Jedik

amerikai sci-fi, 152 perc, 2017

Legeslegjobb cimborák

német animációs film, 72 perc, 2017

Jesús

chilei-francia-görög-kolumbiai-német filmdráma, 85 perc, 2016

Eszeveszett esküvő

belga-francia-kanadai vígjáték, 117 perc, 2017

Az igazi csoda

amerikai filmdráma, 113 perc, 2017
Játék
A Zuboly egy olyan öszvér, amelyben huncutul forr össze a magyar népzene ősereje a slágervilág sutaságaival. A kujon hatosfogat előtt a Csángálló fűt be gyimesi és moldvai dallamokkal.
Filmek a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
21:50
Kifutó a semmibe
amerikai filmdráma, 1998
22:00
ULTRA
francia-görög-magyar-német dokumentumfilm, 2017
22:00
Sírok között
amerikai filmdráma, 2014
22:20
Rossz cicus
török animációs film, 2016 (feliratos)
22:50
Billy Lynn hosszú, félidei sétája
amerikai-angol-kínai háborús film, 2016
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.