Saját meggyilkolt apját játssza a München szereplője

Továbbra is tart Steven Spielberg filmje, a München diadalmenete. Az amerikai kritikusok szuperlatívuszokban írnak róla, kiemelve, hogy végre egyesült a „két Spielberg”. Az, aki a Cápával hihetetlen feszültséget tudott kelteni, és a másik, aki a Schindler listájával elgondolkodtató és igaz filmet hozott létre.
A München azt meséli el, hogy az izraeli titkosszolgálat kommandója hogyan kutatja fel és likvidálja azokat a palesztin terroristákat, akik vérfürdőt rendeztek az izraeli sportolók körében az 1972-es müncheni olimpián.

A film izraeli fogadtatása vegyes, ami annak is betudható, hogy a zsidó állam soha nem ismerte el a titkos kommandóakciókat, míg a hivatalos megtorlás palesztin kiképzőtáborok bombázása volt Szíriában és Libanonban.

A film szomorú érdekessége, hogy az egyik színész, Guri Weinberg saját édesapját alakítja, akit a terroristák meggyilkoltak Münchenben. A tragédia idején Guri egy hónapos volt. A filmet Magyarországon január 26-tól játsszák a mozik.(UIP)
2005.12.29
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
21:25
A hegyeken túl
cseh dokumentumfilm, 2019
21:30
X-Men kezdetek: Farkas
amerikai sci-fi akciófilm, 2009
21:40
21:40
Nem vénnek való vidék
amerikai thriller, 2007
21:50
V.C. Andrews: A tegnap magvai
kanadai játékfilm, 2015
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.