Kedvenc helyek

U2: Elevation 2001 – U2 Live From Boston

2001 Hossz: 106 perc Kiadó: Universal Hang: angol 5.1
A kilencvenes évekbeli U2-turnék stadionokban és repülőtereken zajlottak, a 2000-es All That You Can`t Leave Behind albumhoz tartozó 2001-es Elevation turné azonban visszatért a fedett sportcsarnokokba, arénákba – némileg a korai korszak puritanizmusához.

Linkek

U2


Kapcsolódó cikkek


A világturné 2001. június 6-i bostoni állomását filmen is megörökítették az utókornak, és jól tették: a négy ír élőben csúcsformáját hozza és jó ízléssel válogat a zenekar bő húszéves diszkográfiájából is (a program három szám kivételével ugyanaz, mint a júliusi két bécsi fellépésből az első koncerté, melyről az est.hu Könnyű rovata is tudósított). A One című dal hiányát viszont itt nehéz megbocsátani.
QQQQ

EXTRÁK

A dupla DVD-kiadvány első korongján a koncertfilm mellett megnézhetjük annak werkfilmjét (láthatjuk például a színpad alatti kis barlangjában helyet foglaló ötödik, kisegítő zenészt!). A másik lemezen hat percbe sűrítve pörög le a sportcsarnok egy napja (ahogy felépítik a színpadot, lezavarják rajta a koncertet, aztán lebontják), megtekintő három felvétel (a Stuck In A Moment You Can`t Get Out Of a stúdióban, a Beautiful Day egy dublini tetőkoncerten, a turné legelső koncertjének legelső száma, a címadó Elevation Miamiból) és további összehasonlítás végett egy-egy nyúlfarknyi részlet a megalomániás Zoo TV és PopMart turnékról, a kilencvenes évekből. Bekukkanthatunk a U2 által támogatott humanitárius weboldalakra és akár képernyővédőt is telepíthetünk gépünkre, a legérdekesebb extrát azonban az jelenti, hogy a bostoni koncert nagy részét párhuzamosan követhetjük három különböző nézőpontból (a végleges film mellett egy néző videokameráján keresztül, illetve a közvetítő szobából, ahol a rendező, Hamish Hamilton táncolva üvöltözi: „imádom a munkámat!”).
QQQQQ
Déri Zsolt
2001.12.30
|


Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.