King Kong (1933)

olvasói
(0)
A friss nézőgeneráció talán már hírből sem ismeri Hollywood hőskorát, mikor a férfi még férfi volt, a nő szőke és sikolyra hajlamos, a szörnyeteg pedig apró mechanikus báb, amit zseniális kézművesek töltöttek meg élettel, vággyal, indulattal néhány egyszerű filmkamera és háttérvászon segítségével.


Minden idők óriásszörny-alapfilmje, az 1933-as King Kong digitális és akcióvezérelt remake-utódja farvizén végre hazánkba is behajózott, mindazon kevesek számára, akik még úgy is tudnak hinni egy mesében, ha hőseit nem igazítják 100 százalékos precizitással a valóság unalomig ismert képéhez, és nem magyarázzák agyon a lélektani hitel kedvéért. Az eldugott Koponya-sziget majomistene, aki beleszeret egy emberszabású érzelmeire méltatlan színésznőcskébe, hogy aztán elpusztuljon érte egy hideg acéldzsungel legmagasabb vasbetonszirtjén, végre eredeti formájában is megcsodálható, persze restaurálva és a kor technikai igényeihez igazítva, ráadásul dupla lemezre préselve sok szenzációs extrával, köztük audiokommentárral a hőskor nagy trükkspecialistája, Ray Harryhausen részvételével, izgalmas portréfilmmel a rendező, Merian Cooper kalandos életéről, egy két és fél (!) órás összeállítással a remekmű létrejöttéről, valamint az ősfilm hírhedt és elveszettnek tartott pókverem-jelenetével, amelyről persze kiderül, hogy csupán a mókás kedvű Peter Jackson (ld. Forgotten Silver) újabb önmarketingfogása.
Célközönség: akik ma is inkább olvassák, mint nézik Verne Gyula műveit.Hollywood óriásszörnyfilmjeinek dobogós stoptrükk-animációs jelenetei:
Bronzérem: Kong és a T-Rex párharca a sikoltozó Fay Wrayért (King Kong, 1933)
Ezüstérem: Gwangi, az allosaurus küzdelme a lasszós vadbefogókkal (A tiltott völgy, 1969)
Aranyérem: Joe Young, az óriásgorilla élethalálharca hat elszabadult oroszlánnal egy New York-i mulatóban (A hatalmas Joe Young, 1948)
vadalma
2006.01.11
|
King Kong
amerikai kalandfilm, 96 perc, 1933
Ez az eredeti film a nagy majommal, aki szerelemből pusztítja végig a Nagy Almát. Békésen kapdossa a vadászrepülőket az Empire State Building tornyán, de hát a végzet...
színész:

Robert Armstrong
(Carl Denham)

Fay Wray
(Ann Darrow)

Bruce Cabot
(John Driscoll)

Frank Reicher
(Englehorn kapitány)

(24 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A pekingi táncos előadás három jó barátról szól, és megismerteti a nézőket a hagyományos kínai operával.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
Szo
14
18:10
Venom
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
18:10
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:10
Ne hagyj nyomot!
amerikai film, 2018
18:15
Légy a pasim!
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:30
A randiguru
amerikai vígjáték, 2005
Táncházak éjszakája ma délutántól hajnalig a Dürer Kertben. Gyerektáncház, bográcsozás, este pedig durvul a táncolás! #táncházakéjszakája #széki #szatmár #kalotaszeg #mezőség #táncház #néptánc #tánc #buliajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.