Üvegtigris 2.

Üvegtigris 2., 2006 Színes magyar vígjáték, 90 perc
Azt, hogy a rajongók mennyire várták már az Üvegtigris folytatását, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az utóbbi napokban több tízezren töltötték le valamely fájlcserélő szájtról vagy szerezték be a feketepiacról (ennek azonban az alkotók érthető módon nem nagyon örülnek).


Az öt éve várakozó, folytatásra kiéhezett Üvegtigris-rajongóknak pedig nem kell csalódniuk, hiszen barátaink ugyanolyan hülyék, mint az első részben. Kakszi Lali (Rudolf Péter) neonfényes büfékocsija továbbra is a tinnyei tó partján várja soha nem érkező fizetővendégeit, de megint csak Sanyi, a debil (Horváth Lajos Ottó), Róka, a balfék csencselő (Gáspár Sándor), Cingár, az elvetélt muzsikustehetség (Szarvas József), Csoki, az alkohol- és Babetta-függő (Csuja Imre) és Gaben, a nőbolond autónepper (Reviczky Gábor) látogatják.

Viszontlátjuk ezenkívül az előző rész mellékszereplőit is, sőt többen közülük előlépnek: Oszihoz konkrétan a legjobb jelenet köthető. Csélcsap nején, kikapós lányán, a két idióta rendőrön, Kokón, a süketnéma menyasszonyon és a hülye vendégen kívül új figurákat is kapunk egy fogszabályzós szociológuslány, egy szamár és egy elszánt építési vállalkozó személyében. Dramaturgiai hangsúly ez utóbbihoz köthető, aki bizony Lali és büféje romlására tör azzal, hogy éppen az Üvegtigris helyén szeretne lakóparkot építeni.

Habár Rudolf Péter rendező saját bevallása szerint az első rész mozaikszerű építkezése után ezúttal arra törekedett, hogy szabályos történetet is lopjon filmjébe, ez nem teljesült maradéktalanul. Van ugyanis problémafelvetés az elején, majd megoldás a legvégén, a kettő között azonban ismét csak vidám epizódokat láthatunk a hat lúzer életéből. Az elején elkezdett cselekmény ugyan a végére ismét magára talál, hogy többszörös csavarral zárja le hőseink és ellenfelük meccsét, az igazi rajongók valószínűleg ismét a film jelentős részét kitevő szabálytalan ökörködést fogják a legjobban élvezni.
fürkész
2006.01.18
|
(5 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
Tűzparancs
amerikai akciófilm, 1996
18:30
Zorro
olasz-francia kalandfilm, 1975
18:40
A galamb
török film, 2018
18:40
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.