A Disney felvásárolja a Pixart

A Walt Disney Company felvásárolja a régóta kreatív partnernek számító Pixar stúdiót. A számítógépes animációk terén világszinten piacvezetőnek számító Pixar értéke a részvény-tranzakciók lebonyolítása után mintegy 7, 4 milliárd dollárra rúg majd.
A Pixar eddigi vezetői fontos szerepet kapnak az így világdominanciájú animációs nagyhatalommá váló cégnél. A felvásárlással a Disney egy olyan kreatív műhelyt tudhat magáénak, mely az utóbbi két évtizedben mind technikai téren, mind kreatív oldalról gyökeresen megváltoztatta az animációs filmek világát, s a filmtörténet legnépszerűbb alkotásai közé tartozó filmeket hozott létre.

A Pixar filmjei ezidáig mintegy 20 Oscar-díjat nyertek el. Az újszerű, humoros történetmesélésnek és képi világnak köszönhetően világszerte meghódították a közönséget az olyan filmek, mint a Toy Story, a Szörny Rt., az Egy bogár élete, a Némó nyomában és A Hihetetlen család, illetve a júniusban mozikba kerülő Verdák.

A Disney első ízben 1991-ben kötött megállapodást a Pixarral a Toy Story elkészítésére, mely aztán 1995 végén került a mozikba. 1997-ben a Pixar szerződésben vállalta öt egész estés animációs film legyártását a Disney számára. Ezek közül az utolsó a nyáron bemutatásra kerülő Verdák.

A Disney és a Pixar filmjeit Magyarországon a Disney hazai forgalmazója, a Fórum Hungary mutatja be.(Fórum Hungary)
2006.01.27
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.