Kineziológia: a stresszoldó

Ki ne emlékezne a Bazi nagy görög lagzi című filmben a főszereplő apjára, aki mindent szót görög anyanyelvéből eredeztetett. Nos, a kineziológia valóban görög szóösszetétel: a kinesis mozgást, a logos pedig tudományt, tant jelent.
Valójában egy gyógyító, személyiségfejlesztő módszert takar, amely szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza meg.

A kineziológia eszközeit Dr. George Goodheart fedezte fel az 1960-as években. Magyarországon ennél lényegesen később nyert csak létjogosultságot, hivatalosan elismert szakmaként pedig csak 1997-től beszélhetünk róla. Időközben aztán nálunk is közkedvelt stresszoldó módszerré vált, amely a jelen problémáit okozó múltbeli eseményeket, a traumákat és a stresszhelyzeteket izomteszteléssel igyekszik feltárni, majd semlegesíteni.

Mert ugyan a kineziológia lelki eredetű problémák esetén alkalmazható, a betegség nem más, mint a test beszéde. Vagyis ha valaki nem az életfeladatának megfelelően alakítja életvitelét, gondolkodásmódját, akkor a teste tünetekkel üzen. A kezelés lényege, hogy segít visszatalálni a helyes életvitelhez, a páciens képessé válik saját problémáinak átgondolására, megoldására. Ám nem kell megvárni, amíg jelentkeznek a tünetek, ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk harmóniában önmagunkkal, a környezetünkkel, keressünk fel egy képzett kineziológust, aki igyekszik megoldást találni.

Sokan el sem hinnék, mi mindenen lehet segíteni ezzel a módszerrel. Jól alkalmazható például különféle allergiák, bőrproblémák, asztma, alvászavarok, testsúlyproblémák, depresszió, tanulási nehézségek, félelmek, fóbiák, fekélyek, fertőzések, pánikbetegségek, meddőség, szorongások, párkapcsolati gondok, szenvedélybetegségek esetén.

S hogy mi is történik egy kezelésen?

A kineziológus kérdéseket tesz fel egy meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorol a vizsgált személy kinyújtott karjára. A kar izmai pedig a kérdésekre erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal válaszolnak, vagyis mondhatni fájdalommentes az eljárás.
2006.02.06
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.