Ha én egyszer kinyitom a számat...

Aki látta a Gyönyörű mocsokságok című Stephen Frears-filmet, annak már lehetnek fogalmai róla, mi minden kerülhet elő egy előkelő szálloda szobájából. És mivel a nagynéném is egy hotelben dolgozik, hajlamos vagyok elhinni, hogy ha emberi szerveket nem is, minden más egyebet (ürüléket, használt óvszert, szexuális segédeszközt) azért találnak szegény szállodai alkalmazottak takarítás után.


Valószínűleg tehát szóról szóra igaz az a sok meredek történet, amit Imogen-Edwards-Jones sztárújságíró és Anonymus fedőnevű alkotótársa tár elénk a Sunday Times legújabb bestsellerében, a Hotel Babylonban. Ez a bizonyos Anonymus a fülszöveg szerint egy osztályon felüli angol luxushotel igazgatója, de a pályát minden bizonnyal ennél lentebb kezdte, mivel a tényregényben egy recepciós szerepébe helyezkedve ismerteti a szaftos pletykákat. Sokak szerencséjére Anonymus úgy nyitja ki a száját, hogy a botrányos sztorikat a nevek felfedése nélkül közli, ahogy természetesen a Hotel Babylon is fiktív név.

A történteket egy szokványos szállodai nap keretei között ismerhetjük meg, órákra lebontva. Reggel 7-től másnap reggel 7-ig tart a történet, mivel szegény mesélőnk váltótársa beteget jelent, ezért ő túlórázni kényszerül. Ezen a szokványos napon pedig megtörténik minden, ami egy hétköznapi ember számára elképzelhetetlen, egy bennfentesnek azonban arcizma sem rándul hallatukra.

Ahogy egyre jobban megyünk bele az éjszakába, a szállóvendégek annál elképesztőbb dolgokkal állnak elő. Itt vannak például a telefonálgató perverzek, urak és hölgyek, akik olyasmit kérnek a recepcióstól, ami egyáltalán nem tartozik a munkakörébe - szexet nevezetesen. Sztárok és dúsgazdag vendégek a különleges kívánságaikkal, de megszokott az előtérben leejtett vibrátor, a félholtra vert vendég a vécében, egy jobblétre szenderült idős ember a szobájában, prostik minden mennyiségben, végül egy nő, aki egy szál semmiben énekli el a New York, New Yorkot a recepción.

Aki szörnyülködni akar, vagy csak nem értékeli eléggé saját munkáját, bátran lapozzon bele az igaz, mégis hihetetlen történetek jegyzékébe!

Imogen Edwards-Jones és Anonymus: Hotel Babylon. Élvezetek, fényűzés, tobzódás - dokumentumok egy luxusszálló életéből (ford.: Lelik Krisztina) KVHáz Könyvek, Press-Ent Bt., 308 oldal, 2960 Ft
fürkész
2006.02.06
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.