Első Magyar Borok Bálja

Szépművészeti Múzeum, Barokk és Reneszánsz terme, február 11., 19h

Exkluzív, 480 főre tervezett borvacsora, válogatott hazai borok, sonka-, sajt- és borkóstolók a frenetikus ízek kedvelőinek, szivarsarok és teaszalon a gurmanoknak, kaszinó és persze tánc, tánc, tánc kifulladásig - ez mind-mind az Első Magyar Borok Bálja.


A báli szezon új, kiemelkedő eseményeként olyan rendezvény indul útjára, melynek főszereplője a magyar bor, részvevői pedig jeles bortermelők és híres borkedvelők. Az est fénypontja az ízlésesen és választékosan, nagy odafigyeléssel elkészített exkluzív borvacsora, kiváló borokkal és ínyenc fogásokkal.

A hideg előételhez felszolgált bort Szabó István mutatja be a vendégeknek; a leveshez szervírozott borhoz Stahl Judit csinál kedvet; a meleg előételhez fogyasztott bort Kepes András kóstoltatja; a főételhez párosított bort Kovács Antal prezentálja; míg a desszert édes nedűjét Réz András mutatja be. Végezetül Vágó István tesz fel egy keresztkérdést a vacsora utáni meglepetés itallal kapcsolatban.

Az Első Magyar Borok Bálja legünnepélyesebb pillanata a Gál Tibor Emlékdíj átadása Az Év Kedvelt Borásza Közönségdíjat elnyerő borásznak. Gál Tibor a magyar borkészítés egyik legismertebb, nemzetközi szinten is elismert alakja volt, akit munkássága során mindig a magyar borok világszínvonalra emelése vezérelt.

Az este másik kiemelkedő eseménye a Borárverés, melyet a Pannónia Női Borrend hölgyei celebrálnak. A bevételt a szervezők a budafoki Soós István Borászati Szakközépiskola és Szakiskola számára ajánlották fel. A bál fővédnöke Módos Péter, a Magyar Borakadémia elnöke. Az est házigazdái Borbás Mária és Pálffy István televíziós műsorvezetők.

A bál éjfélkor fergeteges nyitótánccal indul. A hölgyeknek nagyestélyi, az uraknak pedig szmoking szükségeltetik, no és persze jó állóképesség, hogy kirobbanó jókedvvel élvezhessék az este minden pillanatát, egészen hajnalig, kivilágos virradatig...
2006.02.06
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.