Bambi II. - Bambi és az erdő hercege

Bambi II, 2005 Színes, magyarul beszélő amerikai rajzfilm, 63 perc
Én addig azt sem tudtam, hogy Bambi hímnemű, most meg az is kiderül, hogy ráadásként ő a kerekerdő büszke trónörököse, legalábbis ha összeszedi magát! De nem lenne újra címszereplő, ha mindez másképp történne!

Linkek


Kapcsolódó cikkek


Bizony, az előző rész végén árván maradt kis őzike - pontosabban virginiai szarvasgida, de ez csak rendszertani lábjegyzet - már az első percekben megtudja, hogy büszke és karót nyelt papája az erdő nagyhercege, ami akár jó dolog is lehetne, de nem az, mert az illető családtag rangjához mért elvárásokkal rendelkezik. A kissé ügyetlen Bambi pedig nem felel meg az arisztokratikus követelményeknek, így koronás papája igyekszik lepasszolni holmi pótmama sutáknak, így hősünk néhány meglehetősen ijesztő vadászjelenet során kénytelen magának és másoknak is bebizonyítani, hogy a megfelelő kék vér csörgedezik az ereiben. És ami azt illeti, tanúi lehetünk annak is, hogyan élednek fel egészséges fajfenntartó ösztönei, némileg megelőlegezve egy egészen másfajta folytatást...

Érdekes lenne megtudni, hogy honnan van ez a rangkórság Disneyéknél - lásd: Oroszlánkirály, Egyiptom hercege, Anasztázia stb. -, amelyre az alapsztorit felfűzték, de ahogy az első rész esetében, a kis nézők itt is inkább az erdő apró teremtményeire fognak koncentrálni, akár erőn felül is. Vagyis a Bambi II igazi oldschool mesefilm, életigenlő betétdalokkal, madárfüttyös tisztásokkal és csörgedező patakokkal, no meg olyan imádnivaló kisállatokkal, mint Virág, a koravén bűzösborz vagy Toppancs, a leánytestvérei által elnyomott kisnyúl. De azt előre jelzem, hogy az erdő legviccesebb teremtményei akkor is az oposszumok. Ők a baj legkisebb jelére is rögtön halottnak tettetik magukat, ami vitatható taktikának hangzik, de az oposszumok évezredek óta velünk élnek, boldogan, csúnyán és nagyon büdösen!
Vízer
2006.02.08
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.