Leszámolás Kis-Tokióban

est.hu:
5/10
|
olvasói
9/10 (24)
Mit tegyen egy rendező, (Mark L. Lester; Kommandó) ha legújabb akciófilmjéhez, az erős ember szerepére nem tudja megnyerni Arnold Schwarzeneggert?
Nem baj, van másik!-kiálthatunk fel, és előránthatjuk belsőzsebünkből Dolph Lundgrent (Vörös Skorpió), aki nem csak zseniális alakításaival, de az utóbbi időben mint forgatókönyv író és mint rendező is elkápráztatott minket. Ezúttal LAPD zsarut (Kenner nyomozó) alakít, aki gyerekkorát Japánban töltötte, ahol a szeme láttára végezte ki szüleit egy yakuza. A Kill Billből ismert kis O-Ren Ishivel ellentétben- akiből mint tudjuk, egy hasonló esemény hatására orgyilkos, majd később yakuza főnök válik - ő nem a sötét oldalt választotta, elment inkább rendőrnek.

Társa, Murata (Brandon Lee; A holló) japán származású, de Amerikában született, és ízig-vérig amerikaivá is vált. Együtt osztják az igazságot Los Angeles japán negyedében a Yakuza legnagyobb bosszúságára. A két zsaru nem sokat vacakol a bűnözőkkel, kevés letartóztatást eszközölnek. Előbb lőnek, aztán kérdeznek, a halott bűnöző a jó bűnöző felkiáltással. Szegény Yakuza hiába próbál folyamatosan javítani az imázsán-pl.1995-ben a kobei földrengés másnapján takarókkal és élelmiszerrel látták el a lakosságot, megelőzve a japán kormányt-ebben a filmben is a gonosz megtestesítőjeként könyvelik el.

Egy új, rendkívül veszélyes drogot próbálnak a piacra dobni; sörösdobozokban. Yoshidát, (Cary-Hiroyuki Tagawa; Rising SunPearl Harbor) a yakuza főnököt elég nehéz komolyan venni annak, aki látta a színészt szerepelni az Űrszekerekben. Itt mindenesetre kőkemény, ő a felelős Kenner szüleinek meggyilkolásáért is. A páros természetesen bosszút áll Kenner szüleiért, és megakadályozzák a halálos szer utcára kerülését. Az ilyen filmekben kötelezően felbukkanó szép lány szerepét Tia Carrere-re (Az elveszett ereklyék fosztogatói, Wayne világa) osztották. Azt, hogy a film végén kinek omlik a karjaiba, nem árulom el.

fujisan
2006.02.09
|
Showdown in Little Tokyo
amerikai akciófilm, 75 perc, 1991
Rendező:

Mark L. Lester

Színész:

Brandon Lee
(Johnny Murata)

Dolph Lundgren
(Chris Kenner)

Tia Carrere
(Minako Okeya)

Cary-Hiroyuki Tagawa
(Funekei Yoshida)

Philip Tan
(Tanaka)

Renee Allman
(Angel Mueller)

(5 kép)


Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
18:05
Venom
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
18:15
Csocsó - sztori
argentín-spanyol-indiai-amerikai animációs film, 2013
18:30
Mindenképpen talán
amerikai-angol-francia romantikus vígjáték, 2008
18:40
Felpörgetve
amerikai-ausztrál-kanadai akciófilm, 2001
18:45
Kilenc élet
francia-amerikai vígjáték, 2016
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
14:42
Doodleboo
I. évad, 47. rész
14:45
A Thunderman család
III. évad, 313. rész: Szuperhősök veszélyben 1. rész
14:45
Lolka és Bolka
lengyel rajzfilm-sorozat (ism.)
14:48
Doodleboo
I. évad, 48. rész
14:54
Vészjósló varjú alkotóműhelye
I. évad, 23. rész
Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Szombat délelőtt gyerekprogram a Fűvészkertben! Menjenek a kertészkedni vágyók! @fuveszkert_kerteszet #kerteszkedes #gyerekkertesz #gyerekprogram
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.