3D vetítések

Nanny McPhee - A varázsdada

olvasói
9/10 (32)
Ha szükség van rám, de nem szerettek, akkor maradok, ám ha megszerettek, de már nincs rám szükség, akkor el kell mennem. Mindez lehetne régi kínai bölcsesség is, de nem az, hanem a varázsdada mottója és szakmai hitvallása!


Márpedig a Brown családban nem elég a közönséges bébicsősz, hiszen nem egy, hanem hét gyerek okoz folyamatos felfordulást, de lehet, hogy még több, én alig győztem számolni, mert ezek nem maradnak ám egy helyben! A lényeg, hogy ahány gyerek van, az mind égetnivalóan rossz kölyök, és eddig tizenhét dadát üldöztek el zsinórban, amivel szegény korán megözvegyült édesapjukat (Colin Firth) lassan a sírba kergetik. Ez már csak azért is ironikus, mert egy illedelmes temetkezési vállalkozóról van szó, vagyis pont a legjobb pillanatban érkezik a címbéli feltűnően ronda, de roppant hatékony varázsdada (Emma Thompson), aki hamar megmutatja a gyerekeknek, hogy hol lakik a viktoriánus korabeli angolok istene. Ám a rokonszenves családapa kálváriája csak most kezdődik, ugyanis egy rigorózus nagynéni akaratának megfelelően egy hónapon belül újra kell házasodnia, különben ugrik az apanázs, ami amúgy is egy furcsa szó! Mi persze tudjuk, hogy úgyis a bájos cselédlányt fogja elvenni, de addig még számos harsány bonyodalomban lesz részünk.

Igen, kitaláltátok, lesz tortacsata is, de a filmet inkább azért szeretjük, mert egyrészt egy remekül és láthatólag sok szeretettel megírt történetről van szó, másrészt mert mindez pazarul is néz ki. A sokszor sótlan, de most kifejezetten szórakoztató Emma Thompson által egy népszerű gyerekkönyvből átdolgozott, lemenedzselt és „főszerepelt” moziban a legelső rézedénytől a legutolsó főkötőig minden a helyén van, ami részletkérdésnek hangzik, de nem az. Ráadásul a lányok régi kedvencéről, Colin Firthről is kiderül, hogy több mint két arckifejezésre képes. Legalább négyre!
Vízer
2006.02.10
|
Nanny McPhee
amerikai-angol-francia családi film, 97 perc, 2005
Brown úr felesége halála után magára marad hét gyerekével, akik olyan rosszak, hogy az összes dada elmenekül házukból. Aztán megjelenik a varázsdada...
Rendező:

Kirk Jones

Színész:

Emma Thompson
(Nanny McPhee)

Colin Firth
(Mr. Brown)

Kelly MacDonald
(Evangeline)

Celia Imrie
(Mrs. Quickly)

Thomas Brodie-Sangster
(Simon)

Eliza Bennett
(Tora)

Angela Lansbury
(Adelaide néni)

Imelda Staunton
(Mrs. Blatherwick)

Forgalmazza: UIP-Duna Film

3D vetítések


Linkek


Kapcsolódó cikkek

(9 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:10
Ne lőj!
belga film, 2018
18:10
Olasz szerelem
német romantikus film, 2008
18:15
Fogtündér kisegér
argentín-spanyol mesefilm, 2006
18:20
Apróláb
amerikai animációs film, 2018
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.