Hopkins igaz történetben

Az idei Golden Globe-életműdíjas, Sir Anthony Hopkins új filmjében Új-Zélandról az Egyesült Államokba utazik, hogy öreg Indian motorjával gyorsulási versenyen vegyen részt. Burt Munro igaz történetéből Roger Donaldson rendezett mozifilmet.
Donaldson ismerte az igazi Munrót, dokumentumfilmet forgatott életéről 1972-ben, Offerings to the God of Speed címmel. Elküldte ezt a filmet a forgatókönyvvel együtt Anthony Hopkinsnak, aki megnézte a filmet, elolvasta a könyvet, és másnap felhívta, hogy elvállalja a szerepet.

A rendező és a színész az 1984-es Bountyban már dolgoztak együtt, ahol Hopkins olyan partnerekkel játszott, mint Laurence Olivier, Daniel Day-Lewis, Liam Neeson és Mel Gibson.

A walesi színészfejedelem egy interjúban elmondta, hogy hasonlóan látta a világot, mint Munro, amikor harminc évvel ezelőtt először New Yorkba érkezett. Legnehezebb szerepének a volt amerikai elnök, Richard Nixon megformálását tartja. Az új szerephez szükséges új-zélandi akcentust azonban nem volt nehéz elsajátítania, állítása szerint hasonlít az ír kiejtéshez.

A történet a hatvanas évekbeli Új-Zélandon indul, ahol Munro szerez egy 1920-as Indian motort, és megszállottan nekikezd megbütykölni, újraépíteni a kétkerekű járgányt évek hosszú munkájával. Álma, hogy kijusson a Utah állambeli Salt Lake Gyorsulási Hétre, Bonneville-be, valóra válik. Minden külső segítség és háttércsapat nélkül vesz részt a versenyen...

Hopkins Burt Munróként csendes, félénk, kicsit megszállott, introvertált karaktert hoz, aki egy új világba csöppen. Mindenre rá tud csodálkozni. A jövőre hetvenéves színészt a kritikák magasztalják ezért az eszköztelen, szerethető előadásért.

A leggyorsabb Indian a magyar mozikba áprilisban érkezik meg.(Budapest Film)
2006.02.13
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.